Není co měnit. První polovina sezony byla dobrá, zní z Ferrari před letní přestávkou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Není co měnit. První polovina sezony byla dobrá, zní z Ferrari před letní přestávkou

Není co měnit. První polovina sezony byla dobrá, zní z Ferrari před letní přestávkou
Není co měnit. První polovina sezony byla dobrá, zní z Ferrari před letní přestávkouProfimedia
Se ztrátou 97 bodů i řadou chybně zvolených strategií. Ferrari vstupuje do letní přestávky Formule 1 po nedělním fiasku v Maďarsku, kde Charles Leclerc (24) přišel o vedení v závodu kvůli přechodu na tvrdou směs pneumatik. Uvnitř týmu však ke změnám nedojde. “Není co měnit,” uvedl šéf italské stáje Mattia Binotto (52).

Na čele Poháru konstruktérů ztrácí Ferrari na svého úhlavního rivala Red Bull už 97 bodů. Další nárůst následoval po nedělní Velké ceně Maďarska, neboť na Hungaroringu slavná italská značka vcelku podivně chybovala.

Charles Leclerc se nacházel zhruba v polovině závodu na jeho samotném čele, když se z týmu ozval pokyn k zastávce v boxech. Monackému rodákovi následně mechanici Ferarri obuli tvrdou směs pneumatik, načež následně doplatil. Tempo jeho monopostu totiž kleslo, což ve finále znamenalo propad na šestou příčku a navýšení ztráty na pozdějšího vítěze závodu Nizozemce Maxe Verstappena na 80 bodů.

“To rozhodnutí mě překvapilo a stálo mě závod,” ulevil si po závodě sám Leclerc. “Všechno bylo pod kontrolou a pak z nějakého důvodu musíme přejít na hardy. Proč? To ještě nevím. Musím si promluvit s týmem, na středních pneumatikách jsem se cítil velmi silný,” dodal.

Prohlédněte si průběžné pořadí Šampionátu jezdců Formule 1

Příliš se nedařilo ani druhému jezdci Ferrari Carlosu Sainzovi, který v chladnějších podmínkách a s nedostatečnou rychlostí nakonec dojel čtvrtý. Šéf italské stáje však popřel, že by v Maranellu byly potřeba změny. “Není to otázka smůly a není co měnit,” uvedl v neděli Mattia Binotto a dodal: “Vždycky jde o neustálé učení, budování, získávání zkušeností a dovedností.”

“Když se znovu podívám na bilanci první poloviny sezony, není důvod, proč bychom měli něco měnit. Myslím, že se prostě musíme zabývat tím, co bylo dnes (v neděli) špatně, musíme to pochopit, a pak to řešit. Musíme se vrátit ke konkurenceschopnosti v dosavadních 12 závodech (před Maďarskem) a k důvodu, proč by to tak nemohlo být v těch dalších,“ řekl Binotto.

Podle slov švýcarského rodáka Ferrari na vítězství v Maďarsku nemělo bez ohledu na výběr strategie. Nyní věří, že si Leclerc bude moci odpočinout a zrelaxovat, aby se po letní přestávce vrátil ještě hladovější a pomohl slavné značce zapomenout na špatnou formu.

Je naším lídrem. Je naprosto klíčové, aby pokračoval ve zlepšování sebe sama, zlepšování týmu, krok za krokem. A tím myslím, aby se na každý jednotlivý závod díval jako na příležitost vyhrát,“ řekl Binotto a následně dodal: „Vyhráváme i prohráváme dohromady. Dnes (v neděli) to nebylo nic moc, ale myslím, že je v nás stále velký potenciál a spousta možností.”