Podle Horáka odehrála Sparta dobrý turnaj. Chlapík? Ve finále jde kamarádství stranou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Podle Horáka odehrála Sparta dobrý turnaj. Chlapík? Ve finále jde kamarádství stranou

Podle Horáka odehrála Sparta dobrý turnaj. Chlapík? Ve finále jde kamarádství stranou
Podle Horáka odehrála Sparta dobrý turnaj. Chlapík? Ve finále jde kamarádství stranouhcsparta.cz
Hokejisté Sparty prohráli ve finále Spenglerova poháru v Davosu s Ambri-Piotta 2:3 po samostatných nájezdech. Třetí vítězství na nejstarším turnaji na světě tak nepřidali. Roman Horák (31) byl však s účinkováním svého týmu na Spengler Cupu spokojený a věří, že si tým herní pohodu přenese i do Tipsport extraligy.

Bezprostředně po prohraném finále převládal v kabině Sparty smutek. "Teď momentálně cítím zklamání z porážky, každopádně si myslím, že turnaj jsme odehráli celkem slušně a také v dnešním zápase jsme se dokázali vrátit do hry," prohlásil Horák. "Za stavu 1:2 už to bylo těžké, ale nakonec jsme to dotáhli alespoň do nájezdů. Tam jsme ale bohužel neuspěli," mrzelo sparťanského útočníka.

V zápase si vedli velmi dobře i oba gólmani. "Kovy (Jakub Kovář) dneska chytal výborně a ten jejich gólman taky," ocenil Horák výkony brankářů. I přes finálový neúspěch se Sparta nemá za co stydět. "Hráli jsme solidní hokej, výborně systémově a taky jsme bojovali jeden za druhého. Jsem přesvědčen, že jsme tu neodvedli vůbec špatnou práci," vyprávěl Horák.

Horák by se do Davosu jednou rád vrátil

V Ambri-Piotta od letošní sezony působí také Filip Chlapík, který v minulé sezoně oblékal dres Sparty. "Když hrajete finále, ať je to jakýkoliv turnaj, tak jde kamarádství stranou. Dnes bylo štěstí na jeho straně," uvedl Horák, který se ve finálovém zápase postaral o vyrovnávající trefu na 2:2.

Turnaj v Horákovi nakonec zanechal především pozitivní pocity a rád by se na něj jednou vrátil. "Klidně bych sem jel znovu, je to krásný turnaj, navíc jsou tu s námi rodiny. Je tu i skvělé zázemí, mohou si jít zalyžovat. Opravdu jsme tu spokojení a jenom škoda toho, že jsme to nedotáhli," uzavřel Horák.

Přehled zápasu Sparta – Ambri-Piotta 2:3sn