Dominantní Jihoafričané převálcovali Rumunsko 76:0 a na MS mají druhou výhru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Dominantní Jihoafričané převálcovali Rumunsko 76:0 a na MS mají druhou výhru
Steven Kitshoff z Jihoafrické republiky v akci.
Steven Kitshoff z Jihoafrické republiky v akci.Reuters
Jihoafričtí ragbisté rozdrtili na mistrovství světa Rumunsko 76:0 a po dvou zápasech mají stejný počet výher. V tabulce jsou obhájci titulu druzí bod za lídry světového žebříčku Irskem, s nímž se v sobotu utkají o prvenství ve skupině. Stejnou bilanci jako JAR mají Angličané, kteří si poradili s Japonskem 34:12. O první velké překvapení šampionátu ve Francii se postaralo Fidži, jež zdolalo Austrálii 22:15.

Jižní Afrika – Rumunsko 76:0

O dnešním vítězství v Bordeaux Jihoafričané, kteří oproti úvodnímu duelu se Skotskem nastoupili v silně pozměněné sestavě, prakticky rozhodli čtyřmi pětkami v úvodních 12 minutách. Celkem jich Springboks položili 12, hattrick zaznamenali Cobus Reinach a Makazole Mapimpi. Damian Willemse si díky pěti konverzím a jedné pětce připsal rovněž 15 bodů.

Jihoafričany navíc posílí hvězdná útoková spojka Handré Pollard, jenž se do původní nominace nedostal kvůli zranění. Nyní v týmu nahradí Malcolma Marxe, který si na tréninku poranil koleno.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Fidži slaví po 69 letech, Angličané vítězní

Fidži vedlo po první půli v St. Étienne díky čtyřem trestným kopům Simionea Kuruvoliho 12:8. Po změně stran po chybě Australanů náskok ještě zvýšilo a nakonec jej udrželo a slavilo první výhru nad tímto soupeřem po 69 letech. V tabulce se Fidži dostalo na druhé místo zajišťující čtvrtfinále. Dvojnásobní světoví šampioni Australané budou muset k postupu do play off zdolat dosud bezchybný Wales.

Japonci v Nice dlouho drželi s favorizovanými Angličany krok. Za stavu 12:13 ale přestali hrát, protože očekávali hvizd rozhodčího, a obhájci stříbra položenou pětkou definitivně zlomili zápas ve svůj prospěch.

Přehled MS v ragby