Nový Zéland je prvním finalistou ragbyového MS, bude hrát o čtvrtý titul

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Nový Zéland je prvním finalistou ragbyového MS, bude hrát o čtvrtý titul
Nový Zéland porazil Argentinu hladce 44:6.
Nový Zéland porazil Argentinu hladce 44:6.Reuters
Ragbisté Nového Zélandu jsou popáté ve finále mistrovství světa. V Saint-Denis porazili Argentinu hladce 44:6 a budou usilovat o čtvrtý titul, kterým by se v čele historických tabulek odpoutali od Jihoafrické republiky. Právě se spoludržiteli rekordu se mohou utkat 28. října ve finále. Jihoafričané nastoupí v druhém semifinálovém zápase v sobotu proti Anglii.

Argentina –⁠ Nový Zéland 6:44

Hvězdou dnešního utkání byl Will Jordan, který položil tři pětky. Na šampionátu ve Francii jich zaznamenal už osm a je v tomto směru nejlepším hráčem turnaje. Navíc tak vyrovnal rekord šampionátu, o který se dělí se slavnými krajany Jonahem Lomuem, Julianem Saveou a Jihoafričanem Bryanem Habanou. O dvě pětky se postaral Shannon Frizell a po jedné si připsali Jordie Barrett a Aaron Smith.

"Chutná to skvěle. Pro tenhle tým je to neprobádané teritorium. Před čtyřmi lety jsme na semifinálové překážce ztroskotali," řekl Barrett s odkazem na porážku s Anglií. "Jsem na mužstvo hrdý, ale ještě nemáme hotovo. Čeká nás těžký zápas bez ohledu na to, s kým budeme hrát. Za ten další týden jsme vděční," dodal.

"Přijeli jsme s tím, že chceme do finále a v něm vyhrát. Teď tu šanci máme," prohlásil trenér All Blacks Ian Foster. "Jsem ohromně hrdý, jak jsme to dnes zvládli. Užijeme si tuhle chvíli, zítra se probudíme a začneme zase pracovat."

Argentinci se prosadili jen díky dvěma trestným kopům Emiliana Boffelliho v prvním poločase, po němž prohrávali 6:20. Po přestávce už nebodovali a do finále ani na třetí pokus neprošli. V pátek 27. října se pokusí zopakovat třetí místo z roku 2007.

"Skórovali z každé příležitosti, kterou měli. Je to úžasný tým a dneska byli lepší o parník," uvedl argentinský kapitán Julián Montoya. "Nedokázali jsme se přiblížit hře, kterou jsme chtěli předvést. Hodně mě to vzalo. Náš sen o finále je pryč, ale pořád nám tu ještě zbývá nějaká práce," řekl.

Výsledky mistrovství světa