Ragbisté Nového Zélandu si na MS došli pro hladkou výhru, deklasovali Itálii 96:17

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Ragbisté Nového Zélandu si na MS došli pro hladkou výhru, deklasovali Itálii 96:17
Ragbisté Nového Zélandu si došli pro hladkou výhru.
Ragbisté Nového Zélandu si došli pro hladkou výhru.Reuters
Ragbisté Nového Zélandu deklasovali ve svém třetím utkání na mistrovství světa 96:17 Itálii, odvrátili hrozbu konce na turnaji a naopak udělali výrazný krok k postupu do čtvrtfinále. "All Blacks" se posunuli před svého soupeře na druhé místo tabulky skupiny A, kterou vede dosud stoprocentní domácí Francie.

Nový Zéland – Itálie 96:17

Novozélanďané, kteří na úvod šampionátu podlehli Francii, nedali neporaženým Italům šanci. Trojnásobní mistři světa využívali od úvodu každou mezeru v soupeřově obraně k průniku a na bonusový bod dosáhli už po 22 minutách.

Celkově položili favorité 14 trojek - z toho tři Aaron Smith - které až na jednu potvrdili konverzemi Richie Mo'unga a Damian McKenzie. Novozélandský druhořadník Sam Whitelock tak vítězně oslavil rekordní 149. start za reprezentaci. "All Blacks" zaznamenali nejvyšší vítězství na MS od triumfu 108:13 nad Portugalskem v roce 2007, shodou okolností také v Lyonu.

V závěrečném kole budou moci Novozélanďané potvrdit postup do čtvrtfinále v duelu proti Uruguayi, Itálie bude o naději bojovat s Francií.