Southgate o Rashfordovi: Získal zpět sebevědomí, je to jiný hráč než před rokem na Euru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Southgate o Rashfordovi: Získal zpět sebevědomí, je to jiný hráč než před rokem na Euru
Southgate byl s výkonem Rashforda velmi spokojený.
Southgate byl s výkonem Rashforda velmi spokojený.Reuters
Útočník Marcus Rashford (25) si po úterní výhře 3:0 nad Walesem pochvaloval, že angličtí fotbalisté na mistrovství světa nejlepším možným způsobem zareagovali na bezkrevnou bezbrankovou remízu proti USA. Albion si vítězstvím zajistil postup do osmifinále z prvního místa skupiny B a v neděli se utká se Senegalem. Podle Rashforda i trenéra Garetha Southgatea (52) mohou vicemistři Evropy pomýšlet na nejvyšší příčky.

"Mám radost, že jsme prošli do další fáze, protože s tímhle týmem mám obrovské ambice. Dokážeme hrát ještě mnohem lépe než dnes," řekl Rashford novinářům po utkání s Walesem.

Anglický útočník rozhodl ostrovní derby dvěma góly v 50. a 68. minutě. V součtu s trefou proti Íránu dostihl v čele tabulky střelců Francouze Kyliana Mbappého, Ekvádorce Ennera Valenciu a Nizozemce Codyho Gakpa.

"Kvůli takovým momentům hraji fotbal, je to skvělý pocit. Remíza s USA pro nás byla zklamáním, je důležité, že jsme zareagovali hned v následujícím zápase," těšilo Rashforda, jenž nastoupil v základní sestavě reprezentace poprvé od loňského června a utkání s Rumunskem.

Sestřih zápasu Wales – Anglie (0:3)
Livesport

Změny v sestavě zafungovaly

Trenér Southgate dal premiérově na MS důvěru od začátku i Philu Fodenovi, na lavičku tak usedli Raheem Sterling a hrdina zápasu s Íránem Bukayo Saka. Změny se mu vyplatily, trefil se totiž i Foden. Všechny branky padly poté, co si oba křídelníci po poločasové pauze vyměnili pozice.

"V prvním poločase jsme si toho moc nevypracovali, Rashford s Fodenem mi přišli nevýrazní. Vyměnili si strany, což nám do druhé půle hodně pomohlo," uvedl anglický kouč. "Marcus získal zpět sebevědomí a hru si znovu užívá. Je to jiný hráč než před rokem na Euru," ocenil svého svěřence.

Tabulka skupiny C
Tabulka skupiny CLivesport

Anglie vyhrála skupinu MS poprvé od roku 2006 a v prvním kole play off se utká v neděli s druhým celkem skupiny A Senegalem. "Ukázalo se, jak široký kádr máme. Čeká nás příjemné rozhodování, koho nasadit do osmifinále. Je nám jasné, že jdeme do zápasu jako favorit, ale Senegal je velmi nebezpečný tým," uvedl Southgate, který s týmem obhajuje v Kataru čtvrté místo z minulého šampionátu.

"Na turnaji v Rusku jsme si pokládali otázku, zda dokážeme vyhrát zápas ve vyřazovací fázi. Teď jsou očekávání mnohem vyšší, stejně jako naše cíle. Máme zkušenosti z velkých zápasů a větší sebevědomí," dodal bývalý anglický reprezentant.

Přehled zápasu Wales – Anglie 0:3