Dukla doma rozdrtila Vlašim a upevnila si vedení. Za rezervu Sparty znovu pálil Šiler

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dukla doma rozdrtila Vlašim a upevnila si vedení. Za rezervu Sparty znovu pálil Šiler

Aktualizováno
Dukla doma zničila Vlašim 5:1.
Dukla doma zničila Vlašim 5:1.@FKDuklaPraha
Dukla ve 26. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY rozdrtila doma Vlašim 5:1 a upevnila si vedení v tabulce. Pražský celek má čtyřbodový náskok před druhým Vyškovem, který nastoupí až v neděli. Favorit z Julisky rozhodl o vysokém vítězství už v úvodním dějství, kdy padlo všech šest branek. Rezerva Sparty nedosáhla na první venkovní výhru od konce března, v Kroměříži remizovala 3:3. Střelecky se znovu prosadila jarní kometa Radek Šiler. V utkání Líšně s Prostějovem gól nepadl.

Dukla Praha – Vlašim 5:1

Dukla nejlepším možným způsobem zareagovala na týden starou porážku 0:3 s B-týmem Olomouce. O úvodní dvě branky se na Julisce postarali přesnými hlavičkami sváteční střelci. Skóre totiž v páté minutě otevřel Tomáš Vondrášek, jenž si připsal premiérový zásah v novém angažmá po letním příchodu z Teplic, a na 2:0 zvyšoval jeho kolega z obrany Daniel Kozma, který se trefil poprvé od sezony 2020/2021.

Kroměříž – Sparta Praha B 3:3

Hosté měli zápas fantasticky rozehraný poté, co se Šiler svým osmým a devátým přesným zásahem v ročníku osamostatnil v čele tabulky klubových střelců, kde ho dosud doplňoval Tomáš Schánělec, jenž už nastupuje v prvoligovém Zlíně. Devatenáctiletý útočník přitom přišel z Admiry teprve v zimní přestávce. Rudí nicméně hned nadvakrát nezvládli závěr utkání. Hanácká Slavia se nejprve vybičovala ke srovnání, a ačkoliv v sedmé minutě nastavení inkasovala z penalty ještě jednou, první bodový zisk po téměř měsíci jí vystřelil Petr Zavadil.

Líšeň – Prostějov 0:0

Hanáci udrželi čisté konto ve druhém zápase po sobě, a to i přes statisticky nejpropustnější defenzivu celé soutěže. Pevnou obranou se naopak stejně jako v dosavadním průběhu sezony prezentoval brněnský celek, který ale pro změnu podruhé v řadě neskóroval. Hosté se po smírném výsledku přiblížili bezpečným příčkám na rozdíl jediného bodu. Pikantní byl duel pro odchovance Marvanů Martina Rolinka, jenž ještě na jaře oblékal dres týmu z Hané, kde strávil i celý minulý ročník.

Tabulka F:NL