Špatné zprávy pro Ferrari. Leclerc přijde při GP v Saúdské Arábii o deset míst na startu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Špatné zprávy pro Ferrari. Leclerc přijde při GP v Saúdské Arábii o deset míst na startu

Charles Leclerc nemá dobrý vstup do sezony.
Charles Leclerc nemá dobrý vstup do sezony.AFP
Pro úřadujícího vicemistra světa formule 1 Charlese Leclerca (25) se zatím úvod nové sezony nevyvíjí dobře. Po technických problémech, kvůli kterým jezdec Ferrari nedokončil úvodní Grand Prix v Bahrajnu, se na víkendové Velké ceně Saúdské Arábie propadne o deset míst na startovním roštu. Důvodem penalizace je další výměna komponentů řídící elektroniky motoru.

Nová sezóna formule 1 začala pro Ferrari tím nejhorším možným způsobem a dobře ani nepokračuje. Charles Leclerc dostane kvůli výměně řídicí jednotky na svém monopostu penalizaci nejméně deseti pozic na startovním roštu Velké ceny Saúdské Arábie, která je naplánována na neděli 19. března.

Zástupci Ferrari už potvrdili, že v Leclercově monopostu musejí namontovat novou řídící jednotku. Stáj ji měnila už před Velkou cenou Bahrajnu, problémy se ale během závodu opakovaly a byly i příčinou jeho odstoupení.

Druhá výměna nevyhnutelně vede k penalizaci, která bude definována podle rozsahu zásahu, protože předpisy stanovují použití pouze dvou řídicích jednotek na celou sezónu.

Leclerc je velmi motivovaný

"V neděli ráno jsme měli problém se zapalováním a v závodě druhý problém, opět s řídicí jednotkou. Nikdy předtím se to nestalo, bylo to předmětem hloubkové analýzy, ale bohužel dostaneme penalizaci, protože předpisy povolují pouze dvě řídicí jednotky na celou sezonu," řekl šéf týmu Frederic Vasseur.

"Je (Leclerc) motivovaný a všechny pozitivně podporuje. V Saúdské Arábii můžeme udělat krok k tomu, abychom se přiblížili Red Bullu na trati, která je jiná než v Bahrajnu. Není to otázka potenciálu vozu. Myslím, že to bude úplně jiný příběh a během celého víkendu můžeme udělat krok vpřed, když teď situaci dokonale znám," nechal se slyšet Vasseur.