Štuhecová vyhrála sjezd v Cortině d'Ampezzo, na vítězství čekala čtyři roky

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Štuhecová vyhrála sjezd v Cortině d'Ampezzo, na vítězství čekala čtyři roky

Slovinka Štuhecová vyhrála sjezd v Cortině d'Ampezzo.
Slovinka Štuhecová vyhrála sjezd v Cortině d'Ampezzo.Profimedia
Slovinská lyžařka Ilka Štuhecová (32) ovládla sjezd v Cortině d'Ampezzo a ve Světovém poháru zvítězila po více než čtyřech letech. Dvojnásobná mistryně světa vyhrála závod zkrácený kvůli větru o 26 setin sekundy před Norkou Kajsou Vickhoffovou Lieovou (24), která si dojela pro druhé stupně vítězů v kariéře s vyšším startovním číslem 30.

Domácí favoritka Sofia Goggiaová, která v pátek vybojovala v Cortině čtvrtý triumf ve sjezdu v této sezoně, dnes upadla stejně jako před týdnem v super-G ve Svatém Antonu. Po nepříjemně vyhlížejícím karambolu se opět postavila na lyže a zvolna dojela do cíle. Italské fanoušky potěšila alespoň Elena Curtoniová třetím místem, jímž zkompletovala medailovou sbírku v aktuálním ročníku.

Americká hvězda Mikaela Shiffrinová skončila sedmá a stále čeká na rekordní 83. pohárový triumf. Další příležitost bude mít suverénně vedoucí žena seriálu v dějišti olympijských her v roce 2026 v nedělním super-G.

Štuhecová zaostala v pátek na druhém místě o 13 setin za Goggiaovou a dnes už se mohla radovat z jubilejního desátého vítězství v SP. Dosud naposledy vyhrála v prosinci 2018, kdy během dvou dnů ovládla ve Val Gardeně sjezd a superobří slalom. Ve stejné sezoně ještě vybojovala v únoru 2019 druhý titul mistryně světa ve sjezdu, dalšího prvenství se dočkala až nyní. Vickhoffová Lieová si zopakovala dva roky staré druhé místo v super-G v Garmisch-Partenkirchenu.

Kompletní výsledky sobotního sjezdu