Konec parádního závěru sezony. Bejlek v Brazílii ztroskotala ve čtvrtfinále na Mexičance

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Konec parádního závěru sezony. Bejlek v Brazílii ztroskotala ve čtvrtfinále na Mexičance

Sára Bejlek opouští Jižní Ameriku se skvělou bilanci 7:1.
Sára Bejlek opouští Jižní Ameriku se skvělou bilanci 7:1.Profimedia
Sára Bejlek (17) uzavřela sezonu povedeným vystoupením na antukových turnajích WTA 125k v Jižní Americe s bilancí sedmi výher a jedné porážky. Po životním triumfu v chilské Colině našla přemožitelku ve čtvrtfinále v brazilském Florianópolisu, kde česká teenagerka v osmém zápasu během deseti dnů nenašla síly a recept na Mexičanku Renatu Zarazúaovou (26) a prohrála dvakrát 3:6.

Bejlek – Zarazúaová 3:6, 3:6

Sára Bejlek se už během loňského roku vyšplhala do TOP 200 a zajistila si místo v kvalifikacích grandslamů. Letos svou pozici ve druhé světové stovce nejenže obhájila, ale ještě více ji upevnila a v závěru roku dokonce výrazně vylepšila.

Sedmnáctiletá Češka hrající levou rukou vyhrála dva turnaje ITF, sbírku trofejí rozšířila na šest a v posledních dvou týdnech napsala úspěšnou tečku za sezonou na dvou antukových turnajích WTA 125k v Jižní Americe.

Až dosud na akcích této kategorie vyhrála jen dvě utkání, na druhé straně zeměkoule ale porazila sedm z osmi soupeřek. Šest z nich bylo žebříčkově lépe postavených, připsala si skalpy finalistky Roland Garros 2012 a bývalé světové pětky Sary Erraniové z Itálie či semifinalistky Roland Garros 2020 Nadii Podoroské z Argentiny, proti které zaznamenala svůj druhý skalp hráčky TOP 100.

Po zisku nejcennější trofeje v chilské Colině našla přemožitelku v brazilském Florianópolisu až v celkově osmém utkání, které odehrála během deseti dnů ve dvou různých zemích. 

Pouhých 157 centimetrů vysoká rodačka z Hrušovan nad Jevišovkou nestačila na 154. hráčku světa Renatu Zarazúaovou. Proti o devět let starší Mexičance odvrátila pouze jeden ze sedmi brejkbolů a po necelé hodině a půl prohrála 3:6, 3:6. Soupeřce se tak povedla odveta za loňskou třísetovou porážku na turnaji ITF W60 v České Lípě, kde česká teenagerka nakonec triumfovala. 

Bejlek přišla o sérii 12 zápasů bez porážky, kterou započala před měsícem triumfem na akci ITF W25 na Sicílii. Skvělý závěr sezony ji ve světovém žebříčku posune nejhůře na 130. místo.

Výsledky turnaje WTA 125k ve Florianópolisu