Tennis Tracker: Jako Ósakaová. Gauffová ovládla finále US Open i přes ztrátu úvodní sady

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Jako Ósakaová. Gauffová ovládla finále US Open i přes ztrátu úvodní sady
Cori Gauffová je naprosto výjimečná tenistka.
Cori Gauffová je naprosto výjimečná tenistka.Reuters
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se děje 10. září?

21:20Gabriela Dabrowská a Erin Routliffeová na teprve čtvrtém společném turnaji slaví premiérový triumf na grandslamu ve čtyřhře žen. Ve finále US Open porazily 7:6, 6:3 bývalé šampionky Lauru Siegemundovou z Německa a Věru Zvonarevovou a zapsaly se do historie jako první šampionky z Kanady a Nového Zélandu.

16:35Vít Kopřiva šest týdnů po triumfu ve italské Veroně vyhrál i své třetí finále na challengerech. Na antuce v rakouském Tullnu přehrál 6:2, 6:4 Inda Sumita Nagala a zajistil si návrat do TOP 150.

16:26Tomáš Macháč ve francouzském Cassis 5. challengerový titul nevybojoval. Ve finále čtvrtý nasazený Čech prohrál 3:6, 4:6 s Italem Mattiou Belluccim.

16:02Julie Štruplová triumf na domácím turnaj ITF W25 ve Frýdku-Místku neobhájila. V boji o 3. titul česká tenistka prohrála jednoznačně 0:6, 2:6 s Němkou Silviou Ambrosiovou

15:51 – Třiadvacetiletý Michael Vrbenský v září znovu po roce dva turnaje během dvou týdnů nevyhrál. Na antukovém klání ITF M25 ve slovinském Mariboru ve finále podlehl 4:6, 5:7 Argentinci Juanu Bautistu Torresovi a nezískal jubilejní 10. trofej

15:37Dominik Kellovský své sedmileté čekání na druhý titul neukončil. Na podniku ITF M15 v polském Koszalinu sedmadvacetiletý Čech ve finále prohrál 3:6, 3:6 s Němcem Lewiem Lanem

10:15Coco Gauffová je jedinou tenistkou, která dokázala porazit nastupující světovou jedničku Arynu Sabalenkovou v každé z posledních čtyř sezon.

06:10 – Od roku 2000 je Cori Gauffová teprve druhou hráčkou, která vyhrála finále ženské dvouhry na US Open po prohraném úvodním setu, stejně jako Naomi Ósakaová, která v roce 2020 porazila Viktorii Azarenkovou.

02:25 – Šestnáctiletá tenistka Tereza Valentová juniorský titul ve dvouhře na US Open nezískala. Turnajová devítka prohrála ve finále s domácí Katherine Huiovou, o dva roky starší Američance podlehla i přes šest odvrácených mečbolů dvakrát 4:6. Hráčka TK Sparta Praha přišla o šanci získat první juniorský grandslam v kariéře a navázat v New Yorku na triumf Marie Bouzkové z roku 2014.

00:24 – Cori Gauffová zakončila ze svého pohledu fenomenální sezonu amerických betonů premiérovým grandslamovým triumfem. Nyní 12 zápasů neporažená Američanka přehrála 2:6, 6:3, 6:2 chybující vítězku lednového Australian Open a budoucí světovou jedničku Arynu Sabalenkovou a ukončila šestileté čekání na domácí šampionku závěrečného majoru sezony. Zvládla tak i své čtvrté letošní finále, získala celkově šestý titul a posune se v žebříčku na post světové trojky.