Tennis Tracker: Bautista kritizuje divoké karty v Madridu, Paříž řeší rozlučku s Nadalem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Bautista kritizuje divoké karty v Madridu, Paříž řeší rozlučku s Nadalem
Organizátoři French Open řeší rozlučku s Rafaelem Nadalem.
Organizátoři French Open řeší rozlučku s Rafaelem Nadalem.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 26. dubna?

Hlavní události

17:17Carlos Alcaraz po dvakrát odloženém vstupu do antukového jara zahájil přípravu na Roland Garros jednoznačnou výhrou. Na úvod domácího Masters 1000 v Madridu španělský vítěz posledních dvou ročníků přehrál naturalizovaného Kazacha Alexandera Ševčenka, kterého přestřílel na vítězné údery drtivě 24:2.

Sestřih zápasu

Carlos Alcaraz smetl Jacka Drapera
Livesport

Rozhovor s Alcarazem

Pozápasový rozhovor s Carlosem Alcarazem
Livesport

17:03Hubert Hurkacz na úvod Masters v Madridu porazil 6:1, 7:5 Brita Jacka Drapera, s nímž si poradil i před dvěma týdny v Monte Carlu, vedení ve vzájemné bilanci vylepšil na 4:1 a letošní bilanci na antuce zvýraznil na 7:1. Ve třetím kole se polský čtvrtfinalista z roku 2022 utká s loňským čtvrtfinalistou Němcem Danielem Altmaierem (H2H 1:0).

Sestřih zápasu

Hubert Hurkacz porazil Jacka Drapera už počtvrté
Livesport

10:30 – Rafael Nadal doufá, že vydrží hrát ještě tak dlouho, aby si ho jeho syn pamatoval na kurtu. Bývalý první hráč světa a vítěz 22 grandslamů však podle agentury Reuters přiznal, že čas je proti němu. "Moc bych si přál, abych vydržel hrát tak dlouho, aby na mě měl vzpomínku, jak hraju tenis. To by byla pro mě i pro rodinu velká věc. Ale s největší pravděpodobností to nevyjde," řekl 37letý španělský tenista, který už několikrát naznačil, že probíhající sezona bude jeho poslední.

10:15 – Organizátoři grandslamového Roland Garros by se rádi důstojně rozloučili se 14násobným vítězem turnaje Rafaelem Nadalem. Ten zatím ještě nepotvrdil účast na letošní edici, nicméně ředitelka podniku Amelie Mauresmová naznačila, že její tým uvažuje o speciálním bodu programu.

"Velmi pozorně sledujeme Rafův návrat a věříme, že letos zase bude v Paříži hrát. Je to přece jeho druhý domov. Také vnímáme, že letos chce kariéru ukončit a tak jestli proběhne loučení letos přímo na kurtu, nebo až příští rok, záleží pouze na něm," oznámila Mauresmová.

10:00 – Španěl Roberto Bautista Agut se diví pořádkům na turnaji ATP Masters v Madridu. Podle něj organizátoři zapomínají na to, že se hraje ve Španělsku. Divokou kartu totiž dostal jen jeden mladý Španěl (Martin Landaluce) a další čtyři zahraniční tenisté včetně 16letého Američana Darwina Blanche, kterého veterán Rafael Nadal smetl z kurtu s jedním ztraceným gamem. 

"O tom, komu se dá divoká karta, samozřejmě rozhoduje pořadatel, má na to svaté právo. Ale agentura IMG jednoduše zvýhodňuje své klienty a to, co zde vidíme, se neděje nikde jinde na světě. Bylo vidět, že na to nemá, ani nevím, jestli to tomu klukovi pomůže. Ale zapomíná se na španělský tenis," sdělil Bautista.

Další zprávy

21:50 – Dvacetiletý Dán Holger Rune odehrál třetí zápas na antuce v Madridu a opět absolvoval třísetovou bitvu. Do letošního ročníku vstoupil 12. hráč světa výhrou nad Marianem Navonem, kterého udolal až po tříhodinovém boji 5:7, 7:6, 6:4. Argentinec byl přitom při svém podání dvakrát dva míčky od vítězství.

21:37Alexander Zverev na úvod antukového Masters v Madridu porazil snadno 6:3, 6:2 Chorvata Bornu Čoriče a poprvé se ve vzájemné bilanci ujal vedení (4:3). Ve třetím kole se německý šampion z let 2018 a 2021 střetne v repríze šest let starého semifinále s Kanaďanem Denisem Shapovalovem (H2H 5:3).

20:33Jan-Lennard Struff pět dní po triumfu v Mnichově, kde slavil premiérový titul na okruhu ATP, úspěšně vykročil za obhajobou finále na antukovém Masters 1000 v Madridu. Čerstvě 34letý německý tenista porazil 6:1, 7:5 domácího Jaume Munara a připsal si páté vítězství v řadě. O postup do osmifinále se utká s Francouzem Ugem Humbertem (H2H 1:0).

18:30Markéta Vondroušová vstoupila do antukového turnaje WTA 1000 v Madridu výhrou 6:1, 6:3 nad Američankou Shelby Rogersovou, které oplatila osm let starou porážku z akce ITF. Ve třetím kole se utká s přemožitelkou krajanky Lindy Noskové šestnáctiletou Ruskou Mirrou Andrejevovou (H2H 0:0).

18:21Barbora Krejčíková i ve druhém zápase po více než dvouměsíční pauze zaviněné zdravotními problémy neudržela vedení 1:0 na sety. Na antuce v Madridu podlehla 6:2, 0:6, 2:6 Rumunce Jaqueline Cristianové a neobhájí loňské osmifinále. 

17:41Sára Bejlek na antukové tisícovce v Madridu navázala na premiérovou výhru na okruhu WTA a první skalp členky TOP 50. Dva dny po výhře nad Annou Blinkovovou si vyšlápla i na 25. hráčku světa Annu Kalinskou, kterou přehrála 6:1, 6:4. O postup do osmifinále se osmnáctiletá Češka utká v duelu nenasazených teenagerek s Američankou Ashlyn Kruegerovou (H2H 0:1).

16:08 – Marta Kosťuková v Madridu nenavázala na úspěšné vystoupení ze Stuttgartu, kde minulý týden vyřadila tři hráčky TOP 10 během tří dnů a prohrála až ve finále s Jelenou Rybakinovou. Ve španělské metropoli ukrajinská tenistka překvapivě nestačila na Egypťanku Majar Šarífovou, které podlehla 5:7, 2:6 a po předloňském nezdaru na Roland Garros s ní prohrála i druhé střetnutí na antuce.

15:57Denis Shapovalov na antukovém Masters 1000 v Madridu porazil 7:6, 6:3 Argentince Tomáse Martína Etcheverryho a teprve podruhé v sezoně vyhrál dva zápasy v hlavní soutěži. O první sérii tří vítězství od loňského Wimbledonu, po kterém půl roku nehrál kvůli zranění kolena, si kanadský semifinalista z roku 2018 zahraje s dvojnásobným šampionem Alexanderem Zverevem, nebo Bornou Čoričem.

14:56Aryna Sabalenková na antukové tisícovce v Madridu zahájila útok na obhájení loňského triumfu třísetovou výhrou 6:4, 3:6, 6:3 nad Polkou Magdou Linetteovou. Ve třetím kole druhá nasazená Běloruska čeká na Katie Boulterovou, nebo Robin Montgomeryovou.

13:33Zdeněk Kolář na domácím antukovém challengeru v Ostravě neobhájí svůj poslední čtvrtý triumf. Sedmadvacetiletý Čech z turnaje kvůli bolestem zad odstoupil před pátečním čtvrtfinále a v žebříčku se propadne na konec TOP 300, v níž figuruje bez pauzy od června 2016.

13:00 – Devatenáctiletá Linda Nosková poprvé od loňského srpna nezvládla své úvodní vystoupení. O úspěšnou sérii 10 vítězných startů přišla při premiéře na antukovém turnaji WTA 1000 v Madridu, kde prohrála 6:4, 3:6, 3:6 s šestnáctiletou Mirrou Andrejevovou. Ruska ve třetím kole vyzve další Češku Markétu Vondroušovou, nebo Američanku Shelby Rogersovou.

12:45 – Světová osmička Andrej Rubljov na úvod antukového Masters v Madridu přehrál 6:1, 6:4 Argentince Facunda Bagnise a přestřilhl šňůru čtyř porážek. O postup do osmifinále a obhájení loňského výsledku se utká s čínským teengerem Juncheng Shangem, nebo domácím Alejandrem Davidovichem.

12:38Fábián Marozsán bude až při svém celkově pátém startu na turnajích série ATP Masters 1000 chybět v osmifinále. Při premiéře na antuce v Madridu čtyřiadvaceiletýž Maďar skončil ve druhém kole po porážce 2:6, 6:7 s nasazeným Argentincem Franciscem Cerúndolem.

12:24 – Kazaška Jelena Rybakinová své loňské zaváhání v úvodním vystoupení na antukové tisícovce v Madridu nezopakovala. Letos světová čtyřka odstartovala výhrou 6:4, 6:3 nad Italkou Luciou Bronzettiovou a navázala na nedělní triumf ve Stuttgartu.