Tennis Tracker: Macháč živí povedený debut ve čtyřhře, dál jdou i další tři čeští deblisté

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Macháč živí povedený debut ve čtyřhře, dál jdou i další tři čeští deblisté

Macháčovi se ve čtyřhře daří.
Macháčovi se ve čtyřhře daří.Profimedia
Nový rok, nová sezona. Tenis se na Livesport Zprávách vrací do akce. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 20. ledna?

16:03Jonáš Forejtek si na halovém turnaji ITF M25 v britském Sunderlandu druhé letošní finále nezahraje. V boji o něj dvaadvacetiletý Čech podlehl 6:3, 6:7, 4:6 domácí bývalé světové čtrnáctce Kyleu Edmundovi.

15:56 – Druhá nasazená Nikola Bartůňková na halové akci ITF W35 v britském Sunderlandu smetla 6:2, 6:0 Francouzku Louis Boissonovou a hned na prvním turnaji v sezoně postoupila do finále. O celkově čtvrtý titul si sedmnáctiletá Češka zahraje se Švýcarkou Valentinou Ryserovou (h2h 0:0).

15:00 – Sestřih vítězného zápasu Lindy Noskové se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou ve třetím kole Australian Open.

14:32Elina Svitolinová je od svého premiérového postupu do osmifinále grandslamu (Roland Garros 2015) v této fázi již pošestnácté v kariéře. Víckrát byly za toto období v této fázi turnaje jen aktuálně zranění Američanka Madison Keysová (18) a kvůli pozitivnímu testu na doping nehrající Rumunka Simona Halepová (17.).

14:01 – Alexander Zverev po dvou obratech proti Dominiku Koepferovi a Lukáši Kleinovi, s nímž byl dokonce pouhé dva míčky od porážky, odehrál na letošním Australian Open svůj nejrychlejší zápas. Američana Alexe Michelsena, přemožitele Jiřího Lehečky, porazil 6:2, 7:6, 6:2 a zkompletoval osmifinálové dvojice. O čtvrtfinále si šestadvacetiletý Němec zahraje s Britem Cameronem Norriem (h2h 4:2), s nímž na hlavním okruhu neztratil ještě ani set.

12:51 – Linda Nosková se v osmifinále Australian Open pokusí navázat na skalp Igy Šwiatekové v souboji s bývalou světovou trojkou Elinou Svitolinovou (h2h 0:0), která se loni vrátila po mateřské pauze a letos má rovněž skvělou bilanci 7:1. Devětadvacetiletá Ukrajinka ve třetím kole přehrála 6:2, 6:3 Švýcarku Viktoriji Golubicovou.

11:37Linda Nosková se na Australian Open v největším zápase své dosavadní kariéry postarala o velké překvapení. Česká teenagerka při premiéře ve třetím kole grandslamu v melbournské Rod Laver Areně zdolala 3:6, 6:4, 6:4 nervózně hrající čtyřnásobnou grandslamovou šampionku Igu Šwiatekovou a připsala si první skalp světové jedničky. O postup do čtvrtfinále si zahraje s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou, nebo Švýcarkou Viktorijí Golubicovou.

11:21Daniil Medveděv poprvé na letošním Australian Open neztratil set. Ve třetím kole necelé dva dny po obratu z 0:2 na sety proti Emilu Ruusuvuorimu přehrál snadno 6:3, 6:4, 6:3 Kanaďana Félixe Augera-Aliassimea, s nímž vyhrál i sedmý vzájemný souboj. O postup do čtvrtfinále se ruský finalista z let 2021 a 2022 utká s portugalským překvapením Nunem Borgesem (h2h 0:0).

11:11 – 69. hráč světa Nuno Borges se při své premiéře ve třetím kole grandslamu postaral o nečekaný výsledek. Šestadvacetiletý Portugalec, který byl až dosud pouze dvakrát ve druhém kole a v Melbourne nikdy nevyhrál, zdolal 6:7, 6:4, 6:2, 7:6 letos sedm zápasů neporaženou  světovou třináctku Bulhara Grigora Dimitrova, zaznamenal premiérový skalp člena TOP 20 a jako první Portugalec (včetně žen) v historii postoupil do osmifinále do Australian Open. V něm vyzve Daniila Medveděva, nebo Félixe Augera-Aliassimea.

10:17Cameron Norrie na Australian Open vyhrál souboj tenistů, kteří v předchozím druhém kole zvládli pětisetové bitvy. Osmadvacetiletý Brit zdolal 6:4, 6:7, 6:4, 6:3 světovou jedenáctku Caspera Ruuda, ve čtvrtém vzájemném střetnutí si připsal Norův první skalp a poprvé v Melbourne postoupil do osmifinále.

09:50 – Bývalá nejlepší deblistka světa Kateřina Siniaková se současnou deblovou královnou Storm Hunterovou na Australian Open zvládly i druhý společný zápas na grandslamu a celkovou bilanci vylepšily již na 9:1, ve 2. kole se ale nečekaně nadřely. Třetí nasazený česko-australský tandem udolal čistě domácí dvojici Destanee Aiavaová a Maddison Inglisová 2:6, 7:5, 6:1, přestože soupeřky podávaly na vítězství, česká tenistka rozmlátila raketu a neubránila se slzám.. V osmifinále Siniaková s Hunterovou vyzvou Rusky Jekatěrinu Alexandrovovou s Annou Kalinskou a v případě postupu by mohly narazit na Lauru Siegemundovou s Barborou Krejčíkovou, s níž se Siniaková po loňské sezoně přerušila dlouholetou spolupráci.

09:11 – Čtyřiatřicetiletá Běloruska Viktoria Azarenková jako teprve druhá tenistka v open éře postoupila po oslavě 33. narozenin druhý rok v řadě do osmifinále Australian Open. Předtím to dokázala jen Američanka Serena Williamsová.

08:36Barbora Krejčíková jako jediná z českých tenistů pokračuje na Australian Open stále ve dvou soutěžích. Po dvouhře se do osmifinále dostala i ve čtyřhře na prvním společném grandslamu s Němkou Laurou Siegemundovou, ve druhém kole přehrály 6:2, 6:4 čínskou dvojici Yafan Wang a Yue Yuan.

07:56 – 34letá Běloruska Viktoria Azarenková na Australian Open přehrála v souboji grandslamových šampionek 6:1, 7:5 sedm zápasů neporaženou Lotyšku Jelenu Ostapenkovou, byť ve druhé sadě prohrávala 2:5, vyhrála i druhý letošní střetnutí a vzájemnou bilanci vylepšila na 4:0. V osmifinále šampionka z let 2012 a 2013 a loňská semifinalistka narazí na Ukrajinku Dajanu Jastremskou (h2h 2:1).

07:20Adam Pavlásek s Uruguaycem Arielem Beharem na Australian Open porazili bez ztráty podání a po odvrácení dvou setbolů ve druhé sadě 6:4, 7:6 kolumbijsko-brazilský tandem Nicolas Barrientos a Rafael Matos a postoupili do osmifinále. V něm vyzvou páté nasazené mexicko-britské duo Santiago González a Neal Skupski.

06:37Arthur Cazaux ve třetím kole Australian Open navázal na životní skalp světové osmičky Holgera Runeho a pokračuje v připisování premiérových výher na grandslamech. Nizozemce Tallona Griekspoora deklasoval 6:3, 6:3, 6:1 a zajistil si premiérový posun do TOP 100 světového žebříčku. Jednadvacetiletý Francouz, který v úvodu sezony triumfoval na challengeru v Noumee vyhrál i osmý letošní zápas, v osmifinále vyzve Huberta Hurkacze (h2h 0:0).

06:30 – Šestadvacetiletý Polák Hubert Hurkacz v Melbourne porazil 3:6, 6:1, 7:6, 6:3 Francouze Uga Humberta, vyhrál i třetí vzájemný duel a postupem do osmifinále vyrovnal svůj nejlepší výsledek na Australian Open z loňského ročníku. O druhé grandslamové čtvrtfinále si semifinalista Wimbledonu 2021 zahraje s Arthurem Cazauxem, nebo Tallonem Griekspoorem.

06:28Carlos Alcaraz se ve třetím kole Australian Open příliš nezapotil. Dvacetiletý Španěl vedl nad o dva roky mladším Číňanem Juncheng Shangem 6:1, 6:1 a 1:0 ve chvíli, kdy mu soupeř vzdal kvůli zranění pravého stehna, a poprvé v Melbourne postoupil do osmifinále. V něm na něj čeká Srb Miomir Kecmanovič (h2h 1:0).

06:09Miomir Kecmanovič na Australian Open znovu po dvou dnech vyhrál zápas, v němž čelil dvěma mečbolům. Po Němci Janu-Lennardu Struffovi přežil i bitvu s loňským semifinalistou Američanem Tommym Paulem, světovou čtrnáctku udolal 6:4, 3:6, 2:6, 7:6, 6:0 a vzájemnou bilanci vylepšil na 4:1. V osmifinále, kterým vyrovnal svůj nejlepší grandslamový výsledek z předloňského Melbourne, si 24letý Srb zahraje zřejmě se světovou dvojkou Carlosem Alcarazem.

05:50Anna Blinkovová na Australian Open na skalp loňské finalistky a svou nejcennější výhru proti Jeleně Rybakinové nenavázala. V boji o první grandslamové osmifinále pětadvacetiletá Ruska podlehla 6:7, 4:6 Jasmině Paoliniové, které se při premiéře ve třetím kole majoru povedla odveta za čtyři roky staré vyřazení a vzájemnou bilanci vyrovnala na 3:3. Osmadvacetiletá Italka, která až dosud v Melbourne nepřešla první kolo, si o čtvrtfinále a již třetí vylepšení grandslamového maxima zahraje s další Ruskou Annou Kalinskou (h2h 1:0).

05:40 – Světová patnáctka Qinwen Zheng při premiéře ve třetím kole Australian Open udolala 6:4, 2:6, 7:6 (10:8) krajanku Yafan Wang a postoupila do osmifinále. O vyrovnání grandslamového maxima z loňského US Open si jednadvacetiletá Číňanka zahraje s Francouzkou Océane Dodinovou (h2h 2:1).

05:15Océane Dodinová na Australian Open při premiéře ve třetím kole grandslamu přehrála 6:2, 6:4 krajanku Claru Burelovou a podruhé vylepšila svůj nejlepší výsledek na majorech. V osmifinále si sedmadvacetiletá Francouzka zahraje s Qinwen Zheng.

04:45Tomáš Macháč na Australian Open prožívá povedenou deblovou premiéru na grandslamovém turnaji. S Číňanem Zhizhen Zhangem v Melbourne vyhráli i podruhé ve dvou setech, maďarskou dvojici Márton Fucsovics a Fábián Marozsán porazili 7:6, 6:3 a postoupili do osmifinále. V něm vyzvou šampiony z roku 2020 a čtyřnásobné grandslamové vítěze Rajeeva Rama s Joem Salisburym.

04:20 Anna Kalinská na Australian Open už podruhé vylepšila svůj nejlepší výsledek na grandslamových turnajích. Při premiéře ve třetím kole pětadvacetiletá Ruska porazila po takřka tříhodinovém boji 6:7, 6:1, 6:4 semifinalistku z roku 2013 a bývalou vítězku US Open Sloane Stephensovou a postoupila mezi šestnáctku nejlepších. O čtvrtfinále si zahraje s krajankou Annou Blinkovovou, nebo Italkou Jasminou Paoliniovou.

04:00Dajana Jastremská na Australian Open zdolala 6:2, 2:6, 6:1 sedm zápasů neporaženou Američanku Emmu Navarrovou a postupem do osmifinále vyrovnala své grandslamové maximum z Wimbledonu 2019. O jeho překonání se třiadvacetiletá Ukrajinka utká s Viktorií Azarenkovou, nebo Jelenou Ostapenkovou.