Tennis Tracker: Rune se dál trápí, v Madridu vypadl ve třetím kole. Vrbenský má 10. titul

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Rune se dál trápí, v Madridu vypadl ve třetím kole. Vrbenský má 10. titul

Rune znovu po roce skončil na Masters v Madridu už ve třetím kole.
Rune znovu po roce skončil na Masters v Madridu už ve třetím kole.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 28. dubna?

Hlavní události

22:48 – Dvojnásobná šampionka Aryna Sabalenková na turnaji WTA 1000 v Madridu pokračuje v útoku na obhájení loňského triumfu. Světová dvojka ve třetím kole zvládla dvou a půl hodinovou bitvu s americkou teenagerkou Robin Montgomeryovou startující na divokou kartu. Světová dvojka zvítězila 6:1, 6:7, 6:4 a postoupila do osmifinále. Její příští soupeřkou bude Danielle Collinsová.

Sestřih utkání Alcaraz  –  Seyboth

Carlos Alcaraz zvládl na domácím Masters 1000 v Madridu i druhý zápas po téměř měsíční pauze. Španělský vítěz posledních dvou ročníků ve třetím kole porazil v prvním vzájemném zápase Brazilce Thiaga Seybotha 6:3, 6:3. V osmifinále ho čeká repríza loňského finále s Němcem Janem-Lennardem Struffem.

Alcaraz porazil Seybotha ve dvou setech.
Livesport

17:17 – Markéta Vondroušová ve třetím kole turnaje WTA 1000 v Madridu nestačila na Rusku Mirru Andrejevovou. S přemožitelkou Lindy Noskové prohrála první vzájemné utkání 5:7, 1:6 a ani na třetí pokus se ve španělské metropoli nedostane mezi šestnáctku nejlepších.

Sestřih utkání Rubljov – Davidovich

Andrej Rubljov na Masters v Madridu přerušil sérii čtyř porážek a dosáhl na svou první vítěznou sérii po kontroverzní diskvalifikaci v Dubaji. Ruský tenista i díky pěti odvráceným setbolům přetlačil 7:6, 6:4 domácího Alejandra Davidoviche a i při čtvrtém startu v Caja Mágica postoupil do osmifinále. V něm ho čeká souboj s Tallonem Griekspoorem (H2H 2:0).

Rubljov vyhrál dvousetovou bitvu s Davidovichem.
Livesport

14:56Michael Vrbenský vybojoval na podniku ITF M15 v chorvatském Splitu svůj první letošní a celkově 10. titul. Čtyřiadvacetiletý Čech ve finále po téměř třech hodinách boje udolal 7:5, 7:6 domácího Luku Mikruta.

13:30Holger Rune pokračuje v letošním trápení a znovu po roce končí v Madridu již ve třetím kole. Aktuálně 12. hráč světa prohrál 4:6, 6:4, 3:6 s Tallonem Griekspoorem, který se teprve podruhé dostal do osmifinále podniků Masters. O své největší čtvrtfinále bude Nizozemec bojovat s Andrejem Rubljovem, nebo domácím Alejandrem Davidovichem.

Další zprávy

20:10 – Danielle Collinsová protáhla v Madridu svou vítěznou sérii na 15 zápasů. Američanka, která ovládla předchozí tisícovku v Miami i antukový turnaj v Charlestonu, otočila i druhý zápas ve španělské metropoli a po výhře 3:6, 6:4, 6:1 nad kvalifikantkou Jaqueline Cristianovou postoupila do prvního zdejšího osmifinále.

18:43 – Šampionka únorového podniku WTA 1000 v Dubaji Jasmine Paoliniová přehrála v Madridu Caroline Garcíaovou 6:3, 6:2. Světová třináctka vyhrála s Francouzskou teprve třetí z osmi vzájemných duelů a znovu vylepšila zdejší maximum. O druhé antukové čtvrtfinále v řadě se Italka utká s přemožitelkou Markéty Vondroušové Mirrou Andrejevovou.

17:57Taylor Fritz smetl ve třetím kole v Madridu argentinského antukáře Sebastiana Báeze 6:2, 6:3. Američan tak vyhrál i pátý vzájemný zápas bez ztráty setu. O premiérové čtvrtfinále v Madridu se utká s Hubertem Hurkaczem.

16:25 – Polák Hubert Hurkacz porazil ve třetím kole turnaje Masters v Madridu Němce Daniela Altmaiera 6:4, 7:6 a postoupil mezi nejlepší šestnáctku. O vyrovnání zdejšího maxima se aktuální světová devítka utká s vítězem duelu mezi antukovým specialistou Sebastianem Báezem a Taylorem Fritzem.

15:45Darja Kasatkinová ve třetím kole na WTA 1000 v Madridu přetlačila 7:6, 7:5 krajanku Anastasii Pavljučenkovovou, ačkoli v obou setech prohrávala o brejk. Ruska tak třetím rokem po sobě prošla v tomto dějišti do osmifinále a o druhé čtvrtfinále (2018) zabojuje proti Julii Putincevové (H2H 1:0).

12:38 – Sára Bejlek bude na WTA 1000 v Madridu ve svém největším osmifinále čelit Jeleně Rybakinové (H2H 0:0). Světová čtyřka po Lucie Bronzettiové nepovolila set ani Majar Šarífové, Egypťanku přehrála 6:1, 6:4. Jedna z největších favoritek vyhrála i šestý letošní zápas na antukových dvorcích a zaútočí na své první čtvrtfinále v Caja Mágica.

12:21Sára Bejlek pokračuje na podniku WTA 1000 v Madridu v životním turnaji a dál sbírá svá první vítězství v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu. Po zvládnuté kvalifikaci zvládla už tři zápasy v hlavní fázi, ve třetím kole smetla 6:3, 6:1 nenasazenou Ashlyn Kruegerovou a zahraje si své největší osmifinále v kariéře. V něm vyzve Jelenu Rybakinovou, nebo Majar Šarífovou. Více informací najdete v článku.

09:17 – Rafael Nadal, který se ve svých 38 letech snaží dostat zpět do formy, po sobotním vítězství nad Australanem Alexem de Minaurem na turnaji Masters 1000 v Madridu vysvětlil, že potřebuje získat zpět důvěru ve své tělo. Nadal ve druhém kole porazil 11. hráče světového žebříčku 7:6, 6:3.

"Potřebuji se přesvědčit, že moje tělo pozitivně zareaguje, abych změnil svůj pohled na French Open. Není to výsledek zápasu, co by změnilo můj názor na účast na turnaji. Potřebuji znovu získat důvěru ve své tělo. Poté potřebuji znovu získat sebedůvěru a hrát svůj tenis," vysvětlil 38letý Španěl.

08:44 – V rámci nedělního programu letošního ročníku Mutua Madrid Open budou v obhajobě pokračovat Carlos Alcaraz, jehož v premiérovém střetnutí čeká Thiago Seyboth, a Aryna Sabalenková, která se utká s 183. hráčkou světového pořadí Robin Montgomeryovou.

08:21 – Dvě české naděje budou usilovat o postup do osmifinále prestižní tisícovky v Madridu. Markéta Vondroušová se utká s 16letou teenagerkou Mirrou Andrejevovou, Sára Bejlek změří síly s Ashlyn Kruegerovou .