Vydra: Od ledna bych mohl hrát. Chci zpátky do Anglie, ale návrat nevylučuju

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vydra: Od ledna bych mohl hrát. Chci zpátky do Anglie, ale návrat nevylučuju

Vydra: Od ledna bych mohl hrát. Chci zpátky do Anglie, ale návrat nevylučuju
Vydra: Od ledna bych mohl hrát. Chci zpátky do Anglie, ale návrat nevylučujuProfimedia
Matěj Vydra (30) je skoro čtyři měsíce po operaci přetrženého vazu v koleni a pochvaluje si, že rekonvalescence probíhá podle plánu. Útočník věří, že dobře dopadne i říjnová a listopadová kontrola a že se v lednu bude moci vrátit na trávníky k zápasům. Po konci smlouvy v Burnley zatím konkrétní nabídky nemá, preferoval by návrat do Anglie, ale nevylučuje ani angažmá v Česku.

"Jde to podle plánu. Většinu času jsem teď v posilovně, potřebuji nabrat svalovou hmotu. Mezi pravou a levou nohou mám rozdíl jen dva centimetry. Neotéká to, takže zatím v pořádku," řekl Vydra novinářům v Praze, kde se zúčastnil představení nových dresů české reprezentace.

Koleno si poranil 30. dubna a operaci podstoupil 11. května. "Výhled je takový, že na začátku října musím podstoupit magnetickou rezonanci. Tam se uvidí, jak se ten vaz prohojil. Jestli bude kompletně zahojený, budu moci začít běhat a přidávat na intenzitě. V hlavě to mám nastavené tak, že od 1. ledna bych mohl být připravený k zápasům," uvedl Vydra.

"Přece jen soutěže se zastaví od poloviny listopadu (kvůli mistrovství světa), tak nemám kam pospíchat. Řekl jsem agentovi, že dokud koleno nebudu mít kompletně zahojené, dokud to nebudu mít vyzkoušené, nebudu nic lámat přes koleno. Mám to nastavené, že chci začít od 1. ledna, když to bude dřív, tím líp. Říká se šest až osm měsíců, uvidíme," doplnil.

Zatím nemá představu, kde bude v kariéře pokračovat. "Nic konkrétního není. Volají agentovi, jak na tom jsem. Když jim řekne, že jsem do ledna zraněný, tak přejí brzké uzdravení a položí telefon. Já se tomu nedivím, kdo by chtěl zraněného hráče. Říkal jsem agentovi, že dokud nebude nějaká smlouva černá na bílém, ať mi to ani neříká," řekl Vydra.

Nabídka od Sparty byla

Spekulovalo se, že o něj stála například Sparta. "Přání mám hlavně takové, aby koleno drželo do konce života. Kde hrát? Samozřejmě bych se chtěl vrátit do Anglie, to byl vždy můj sen tam hrát. Jestli to dopadne, nebo ne, to ukáže čas," řekl Vydra.

"Návrat do Čech? Určitě bych tomu dal šanci, když to bude mít hlavu a patu. Nebudu se bránit žádné nabídce, přece jen teď si moc nemůžu vybírat, když jsem zraněný. Jestli to bude v Čechách nebo v zahraničí, to se uvidí. Když jsem byl zdravý, tak nabídka od Sparty byla, to mohu potvrdit. Jak teď nemám co dělat, tak jezdím koukat na fotbaly. Byl jsem na Spartě, na Slavii, dvakrát v Plzni. Takže teď půjdu do Plzně, ne?" vtipkoval Vydra.

Přestože v Burnley v létě po vypršení smlouvy skončil a je bez angažmá, anglický klub se podílí na léčbě. "Nevím, jak je to tady, ale v Anglii je v pravidlech, že když se hráč zraní a nebude mít smlouvu, všechny náklady jdou na ně. Musejí hráče dostat do pozice, jak byl předtím. Já nastoupil do zápasu, takže do takového stavu mě měli dostat," prohlásil Vydra.

Operaci absolvoval v Londýně. "Pak jsem byl v Anglii pět týdnů do konce sezony. Odletěl jsem na pět týdnů za rodinou, pak jsem se tam vrátil na tři týdny. Musel jsem tam počkat na kontrolu po třech měsících. Řešilo se, jestli v klubu zůstanu nebo ne, pak jsem se rozloučil a vrátil se sem. Za měsíc mě čeká ta rezonance, a pak za dva měsíce v listopadu poletím zase do Londýna na kontrolu po šesti měsících. To bude nejdůležitější známka pro kluby, aby mi operatér, který to udělal, dal svolení vrátit se k fotbalu," doplnil bývalý ostravský hráč.

Vypadalo to v pořádku

Koleno si poranil v utkání anglické ligy ve Watfordu. Zápas dohrál a dokonce asistencí v závěru přispěl k výhře 2:1. "Vzadu za kolenem mě něco pobolívalo, ale šlo s tím hrát. Zkontrolovali mě v poločase, potom po zápase i doktor domácích. Vypadalo to v pořádku. V neděli jsme měli volno, v pondělí byl trénink, do kterého jsem už nešel. Trochu to pořád bolelo, ale nic velkého. Raději mě poslali na rezonanci. Pak mi doktor volal, že pro mě nemá dobré zprávy, že je to utržený křížák," vzpomínal Vydra.

Stejné zranění měl už na podzim 2011 v pravém koleni. "Většina s tím nedohraje zápas, já mohl dohrát i tehdy s pravou. Bolelo to stejně, pravé oteklo, levé ne. Tak jsem si říkal, že je šance, že to může být v pohodě," poznamenal Vydra.

S vážným zraněním se psychicky vyrovnal dobře. "Co nadělám? Už to vrátit nemůžu. Načasování bylo nanic, jelikož za čtyři týdny končila sezona. Nechci říct, že jsem byl v pohodě s tím, že budu šest měsíců bez fotbalu. Ale měl jsem to v hlavě tak, že se to prostě stalo a že třeba aspoň strávím půl roku v Čechách. Nějakých 12 let jsem byl v zahraničí, tolik toho času jsem si tady neužil," dodal Vydra.