Sprinty klasicky v Canmore vyhráli Klaebo a Svahnová, z Čechů byl nejlepší Černý

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sprinty klasicky v Canmore vyhráli Klaebo a Svahnová, z Čechů byl nejlepší Černý

V Canmore byl nejlepší Klaebo.
V Canmore byl nejlepší Klaebo.Profimedia
Sprinty klasickou technikou na Světovém poháru v Canmore vyhráli Nor Johannes Hösflot Klaebo (27) a Švédka Linn Svahnová (24). Čeští běžci na lyžích vypadli ve čtvrtfinále, nejlepší z nich byl Ondřej Černý (24) na 21. místě.

Klaebo vyhrál před Francouzem Richardem Jouvem, který za pětinásobným olympijským šampionem zaostal o 47 setin. Norský reprezentant vyhrál posedmé v sezoně a vylepšil vlastní rekord na 18 triumfů ve sprintu klasicky. Připsal si 25. umístění na stupních vítězů a v historickém pořadí se dotáhl na Petru Majdičovou. Lepší už je pouze Norka Marit Björgenová s 27 pódii.

V průběžném pořadí Světového poháru je Klaebo se ziskem 1543 bodů třetí. Před ním jsou jeho krajané Erik Valnes (1643) a Harald Östberg Amundsen (1919), kteří dnes skončili na třetí, respektive 23. příčce.

Sprint-klasicky / muži

Svahnová zvítězila s náskokem dvou sekund před Kristine Stavaas Skistadovou z Norska, která v sobotu v Canmore ovládla sprint volnou technikou. Třetí ve finále doběhla rovněž se ztrátou dvou sekund Švédka Jonna Sundlingová.

Svahnová si připsala šesté vítězství v sezoně a na druhém místě pořadí SP snížila ztrátu na vedoucí Jessicu Digginsovou na 260 bodů. Američanka dnes obsadila 17. příčku.

Kvarteto českých reprezentantů shodně vypadlo ve čtvrtfinále, všichni navíc s výraznou ztrátou na postupové pozice. Černý obsadil 21. příčku, mezi ženami byla nejlepší třiadvacátá Tereza Beranová. Kateřina Janatová a Barbora Antošová se seřadily na 27. a 28. příčce.

Sprint-klasicky / ženy