Slalomářka Dubovská vstoupila do sezony 14. místem v Levi, dominovala Vlhová

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Slalomářka Dubovská vstoupila do sezony 14. místem v Levi, dominovala Vlhová

Martina Dubovská dojela čtrnáctá.
Martina Dubovská dojela čtrnáctá.Profimedia
Lyžařka Martina Dubovská (31) vstoupila do Světového poháru čtrnáctým místem ve slalomu v Levi. Ve finském středisku dominovala Slovenka Petra Vlhová (28), která měla nejrychlejší časy v obou kolech a zvítězila o 1,41 sekundy před Němkou Lenou Dürrovou. Druhá česká reprezentantka Adriana Jelínková (28), jejíž hlavní disciplínou je obří slalom, se startovním číslem 73 nedokončila první kolo.

Česká slalomářská jednička Dubovská v obou kolech držela s nejlepšími krok v úvodní rovinatější pasáži, ale ztrácela v prudkém třetím sektoru. Už po prvním kole byla čtrnáctá. Po druhé jízdě se zařadila na čtvrtou příčku, ale nakonec si nepohoršila. Na vítěznou Vlhovou, která jako šestá lyžařka vyhrála 20 slalomů ve Světovém poháru, ztratila v součtu 3,72 sekundy. Od první desítky dělilo Dubovskou 42 setin sekundy.

Olympijská vítězka Vlhová nedala soupeřkám sebemenší šanci. Její odstup od druhé Dürrové byl největším náskokem vítězky ženského slalomu SP od prosince 2019. V Levi vyhrála slovenská lyžařská hvězda už pošesté, takže bude mít už šestého soba, který je zde tradiční odměnou za vítězství.

"Jsem trochu překvapená, ale samozřejmě šťastná, protože obě kola byla z mé strany perfektní. Upřímně jsem nečekala takovou díru mezi sebou a Lenou s Katharinou, ale cítím se dobře, užívám si lyžování a věřím si," řekla Vlhová mezinárodní federaci FIS.

Vyrovnala Američanku Mikaelu Shiffrinovou, která dnes skončila čtvrtá a ani ve druhém závodě nové sezony se nedostala na stupně vítězů. Vedle Vlhové a Dürrové ji předstihla ještě Katharina Liensbergerová. Rakušanka, které se v minulé sezoně vůbec nedařilo, byla na stupních vítězů poprvé od vítězství ve slalomu v Aare v březnu 2022.

Rakušanka, které se v minulé sezoně vůbec nedařilo, byla na stupních vítězů poprvé od vítězství ve slalomu v Aare v březnu 2022. "Pro mě obzvlášť bylo úžasné předvést tento výkon dnes na začátku nové sezony. Je to pro mě opravdu nový začátek," zářila štěstím slalomářská mistryně světa z roku 2021.

Další závod čeká slalomářky v Levi v neděli.

Výsledky SP v Levi