Sprint biatlonistů ovládli Norové, mistrem světa se stal Laegreid. Krčmář dojel devatenáctý

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sprint biatlonistů ovládli Norové, mistrem světa se stal Laegreid. Krčmář dojel devatenáctý

Sturla Holm Laegreid se stal mistrem světa ve sprintu.
Sturla Holm Laegreid se stal mistrem světa ve sprintu.Profimedia
Z českých biatlonistů si ve sprintu na mistrovství světa v Novém Městě na Moravě vedl nejlépe devatenáctý Michal Krčmář (33). Kompletní stupně vítězů stejně jako před rokem v Oberhofu obsadili Norové. Ve Vysočina Areně zvítězil Sturla Holm Laegreid před obhájcem titulu Johannesem Thingnesem Böem. Bronz získal Vetle Sjaastad Christiansem.

Stříbrný olympijský medailista z roku 2018 Krčmář na rozdíl od smíšené štafety zvládl čistě položku vleže, ale pak musel na trestné kolo po stojce. Navíc střílel pomalu a na nejlepší ztrácel na trati, takže měl nakonec na vítěze manko 1:52,6 minuty. S jednou chybou absolvoval závod také Tomáš Mikyska, jenž se zařadil na 33. příčku. Jakub Štvrtecký byl se třemi trestnými koly jednačtyřicátý. Do stíhacího závodu se dostal z 58. pozice i Jonáš Mareček.

Laegreid využil čisté střelby a mladšího ze sourozenců Böových, který musel na jedno trestné kolo, porazil o 3,5 sekundy. Bronzový Christiansen byl rovněž s jednou chybou o dalších zhruba patnáct sekund zpět.

MS v biatlonu: Sprint muži