Zimní sporty ONLINE: Super-G ovládli Odermatt a Gutová-Behramiová, Ledecká nestartovala

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Zimní sporty ONLINE: Super-G ovládli Odermatt a Gutová-Behramiová, Ledecká nestartovala

Aktualizováno
Marco Odermatt vyhrál druhé super-G v Garmisch-Partenkirchenu a zvýšil náskok v čele Světového poháru.
Marco Odermatt vyhrál druhé super-G v Garmisch-Partenkirchenu a zvýšil náskok v čele Světového poháru.Profimedia
Sezona nabitá boji na sněhu a ledu je v plném proudu a také tento víkend se máte na co těšit. Běžci na lyžích, sjezdaři, biatlonisté, skokani, sdruženáři, snowboardisté, rychlobruslaři, bobisté a mnozí další, ti všichni usilují o body do svých Světových pohárů. Díky tomuto online přenosu budete mít na Livesport Zprávách všechno na jednom místě a pěkně začerstva.

Neděle 28. ledna

16:46 – Slovinští skokani obhájili zlato na mistrovství světa v letech na lyžích. I bez zraněného lídra Anžeho Lanišeka vyhráli Lovro Kos, Peter a Domen Prevcovi a Timi Zajc před Rakušany a Němci. Titul získali Slovinci s náskokem 26,5 bodu před Rakouskem v čele se sobotním šampionem Stefanem Kraftem. Češi na můstku Kulm nestartovali.

15:33 – Norský běžec na lyžích Johannes Hösflot Klaebo ovládl na SP v Gomsu po sprintu i závod na 20 kilometrů volně s hromadným startem. Zvítězil s náskokem sedmi desetin před krajanem Simenem Hegstadem Krügerem, třetí Francouz Jules Lapierre už do cíle dorazil s výraznou ztrátou 12 sekund. Adam Fellner obsadil 58. pozici, za vítězem zaostal o tři minuty a čtyři sekundy.

13:36 – Švýcar Marco Odermatt vyhrál druhé super-G v Garmisch-Partenkirchenu a zvýšil náskok v čele Světového poháru. Pro devátý triumf v sezoně dojel s náskokem tří desetin před Raphaelem Haaserem z Rakouska, třetí příčku obsadil se ztrátou šesti desetin Švýcar Franjo von Allmen, jenž poprvé v kariéře se umístil na stupních vítězů. Jan Zabystřan skončil se ztrátou téměř tří sekund na 40. příčce, od bodovaného umístění dělilo českého reprezentanta šest desetin.

12:37 – Švýcarka Lara Gutová-Behramiová vyhrála superobří slalom Světového poháru v Cortině d'Ampezzo, pro olympijskou vítězku z Pekingu jde o 21. triumf v této disciplíně v elitním seriálu. O 21 setin za sebou nechala vítězku pátečního sjezdu Stephanie Venierovou z Rakouska, třetí příčku se ztrátou 41 setin na Gutovou-Behramiovou obsadila Romane Miradoliová. Ester Ledecká kvůli nemoci nestartovala.

11:18 – Američanka Jessica Digginsová vyhrála závod s hromadným startem na 20 km volnou technikou v Gomsu a upevnila si vedení v průběžném pořadí Světového poháru. Pro páté vítězství v sezoně si doběhla s náskokem šesti desetin sekundy před Fridou Karlssonovou ze Švédska, třetí příčku obsadila domácí Švýcarka Nadine Fähndrichová, která za vítězkou zaostala o dvě sekundy. Kateřina Janatová dorazila do cíle na 21. místě, na Digginsovou ztratila minutu a 40 sekund. V průběžném pořadí patří české reprezentantce 17. příčka.

10:03 – Ester Ledecká nenastoupí do dnešního superobřího slalomu na lyžařském Světovém poháru v Cortině d'Ampezzo. Start se rozhodla vzdát kvůli pokračujícím zdravotním potížím, které ji stály účast už v pátečním sjezdu. Do sobotního závodu v nejrychlejší disciplíně zasáhla, ale po chybě jej nedokončila. Tým české lyžařky a snowboardistky uvedl v tiskovém prohlášení, že Ledecká se nyní z Itálie přesune do Mnichova, kde absolvuje další vyšetření.

Sobota 27. ledna

17:58 – Běžkyně na lyžích Kateřina Janatová obsadila ve sprintu volnou technikou na Světovém poháru v Gomsu dvanácté místo. Ve švýcarském středisku vyhráli Švédka Linn Svahnová a Nor Johannes Hösflot Klaebo.

17:44 – Sáňkařky Anna Čežíková a Lucie Jansová obsadily na mistrovství světa v Altenbergu osmé místo v závodě dvojic. Pro český sáňkařský sport se v individuálních disciplínách postaraly o první umístění v desítce po 33 letech. Po první jízdě v německém středisku byly mladé Češky jedenácté, osmý nejlepší čas druhého kola znamenal posun.

17:16 – Rakouský skokan Stefan Kraft získal titul mistra světa v letech na lyžích. Domácí favorit zvítězil na můstku Kulm v závodě zkráceném kvůli větru na tři kola o 2,2 bodu před Andreasem Wellingerem z Německa. Slovinec Timi Zajc, jenž vedl po pátečních úvodních dvou kolech, skončil třetí.

14:09 – Snowboardistka Zuzana Maděrová byla druhá v paralelním obřím slalomu v Simonhöhe a poprvé v kariéře se ve Světovém poháru dostala na stupně vítězů. Dvacetiletá Češka prohrála ve finále s domácí Rakušankou Sabine Schöffmannovou. Pro Maděrovou byla dosavadním maximem v elitním seriálu dvě čtvrtá místa z této sezony.

13:47 – Francouz Nils Allegre zaskočil v superobřím slalomu v Garmisch-Partenkirchenu všechny favority a poprvé v kariéře vyhrál závod Světového poháru. Třicetiletý lyžař porazil o 18 setin sekundy stejně starého Itala Guglielma Boscu, jenž stejně jako Allegre dosud nikdy v elitním seriálu nestál na stupních vítězů. Senzační medailisty na třetím místě doplnil Švýcar Loic Meillard, jenž za vítězem zaostal o 25 setin.

10:41 – Trojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká na rozdíl od pátku nastoupila do sjezdu Světového poháru v Cortině d'Ampezzo, ale závod pro ni rychle skončil. Kvůli chybě vypadla po necelé půlminutě jízdy. Nespadla a volně sjela zbytek trati, na které se za dva roky bude závodit o olympijské medaile.

09:36 – Devatenáctiletý americký rychlobruslař Jordan Stolz překonal na Světovém poháru v Salt Lake City světový rekord na 1000 metrů. Páteční závod vyhrál časem 1:05,37 minuty, kterým ubral 32 setin ze čtyři roky starého výkonu Rusa Pavla Kuližnikova ze stejné dráhy.

Pátek 26. ledna

22:56 – Martina Sáblíková obsadila 11. místo v závodě na 3000 metrů na Světovém poháru v Salt Lake City a připsala si nejhorší výsledek v sezoně. Z premiérového vítězství v seriálu se radovala Nizozemka Joy Beuneová, která si časem 3:56,86 minuty vytvořila nové osobní maximum. Sáblíková sice zajela svůj nejlepší čas sezony, za vítězkou ale zaostala o téměř sedm vteřin.

20:28 – Vyšetření Mikaely Shiffrinové, která měla těžký pád při sjezdu v Cortině d'Ampezzo, nepotvrdilo podezření na poranění vazů v pravém koleni. Kdy se bude Shiffrinová moci vrátit do seriálu SP, zatím není jasné. "Půjdeme teď den po dni, zaléčíme, co bude potřeba, a pokusíme se ji dostat zpátky do tempa," uvedl v prohlášení trenér amerického týmu Paul Kristofic.

20:01 – Ester Ledecká měla kvůli zdravotním problémům vynechat sobotní sjezd v Cortině d'Ampezzo, její účast však nakonec není vyloučená. Jméno Ledecké se totiž objevilo na seznamu lyžařek, které se dozvěděly startovní čísla pro sobotní sjezd. "Ester chce závodit a definitivně se rozhodne v sobotu ráno," vysvětlila v pátek večer mluvčí jejího týmu Erika Alchusová.

16:36 – Slovinský skokan Timi Zajc vede po dvou kolech závod mistrovství světa v letech na lyžích. Před sobotními dvěma pokusy na můstku Kulm je první o 12,3 bodu před domácím Rakušanem Stefanem Kraftem. Třetí místo drží v polovině soutěže Johann Andre Forfang z Norska, Češi na šampionátu nestartují.

16:33 – Skeletonistka Anna Fernstädtová skončila ve třetím závodě Světového poháru v řadě až ve třetí desítce pořadí. Na rozdíl od předchozího startu ve Svatém Mořici ale tentokrát v Lillehammeru postoupila alespoň do druhé jízdy pro 25 závodnic a obsadila 24. místo. Závodům v norském středisku dominovali němečtí olympijští vítězové Hannah Neiseová a Christopher Grotheer. 

13:14 – Mistryně světa ve snowboardcrossu Eva Adamczyková vyhrála ve Svatém Mořici hned svůj první závod v této sezoně Světového poháru. Ve velkém finále byl poprvé v kariéře její reprezentační kolega Kryštof Choura, který obsadil čtvrtou příčku.

13:10 – Sjezd v Cortině d'Ampezzo vyhrála třicetiletá rakouská lyžařka Stephanie Venierová a připsala si druhé vítězství ve Světovém poháru. Vedoucí žena seriálu Američanka Mikaela Shiffrinová měla těžký pád, při kterém si zřejmě poranila pravé koleno a odletěla záchranářským vrtulníkem do nemocnice. Kvůli zdravotním problémům chyběla na startu Ester Ledecká, která vynechá i sobotní sjezd. Prohlédněte si kompletní pořadí sjezdu žen.