Shiffrinová dominovala slalomu v Aare a poosmé v kariéře vyhrála malý glóbus

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Shiffrinová dominovala slalomu v Aare a poosmé v kariéře vyhrála malý glóbus
Mikaela Shiffrinová vyhrála slalom v Aare o 1,24 vteřiny před Zrinkou Ljutičovou.
Mikaela Shiffrinová vyhrála slalom v Aare o 1,24 vteřiny před Zrinkou Ljutičovou.Profimedia
Mikaela Shiffrinová získala poosmé ve Světovém poháru malý křišťálový glóbus za slalom. Americká hvězda v Aare zvítězila s velkým náskokem 1,24 sekundy před Zrinkou Ljutičovou z Chorvatska, ve Švédsku přitom startovala po šestitýdenní pauze zaviněné zraněním. Česká lyžařka Martina Dubovská skončila patnáctá, Adriana Jelínková se do cíle úvodního kola nedostala.

Dvojnásobná olympijská vítězka Shiffrinová, která si 26. ledna po těžkém pádu ve sjezdu v Cortině d'Ampezzo zranila koleno, vedla po úvodním kole v Aare o dvě setiny sekundy před Švýcarkou Michelle Gisinovou. druhé kolo ovládla taktéž a mohla se radovat z 96. výhry v SP.

"Je to tak krásný pocit dnes znovu jet a vyhrát. Znovu cítit ten stres a všechny emoce, které s ním souvisejí. Jsem na sebe a celý svůj tým velmi hrdá," citovala dojatou vítězku agentura AFP.

Druhá v celkovém pořadí nejtechničtější disciplíny zůstala Slovenka Petra Vlhová, pro kterou kvůli operaci kolena skončila sezona předčasně. Jedinou konkurentkou Shiffrinové v boji o slalomářský glóbus byla Němka Lena Dürrová, jejíž ztráta ale po čtvrtém místě narostla na nedostižných 238 bodů. Třetí byla v Aare Gisinová.

Dubovská těsně zaostala za nejlepším umístěním v sezoně, dosud skončila dvakrát čtrnáctá.

Shiffrinová poprvé ovládla slalom SP už před 11 lety, další triumfy pak přidala v letech 2014 až 15, 2017 až 19 a loni. Z dalších disciplín má ještě tři malé glóby a k tomu pět velkých za celkové prvenství v SP. To letos nejspíš neobhájí, neboť čtyři závody před koncem ztrácí na vedoucí Švýcarku Laru Gutovou-Behramiovou 345 bodů.

Po Aare mají lyžařky ve Světovém poháru už jen dva závodní víkendy na finále v rakouském Saalbachu. Tam je na 16. a 17. března naplánovaný víkend technických disciplín následovaný týdnem věnovaným sjezdu a superobřímu slalomu. A v rychlostních závodech už Shiffrinová startovat nehodlá. "Nepojedu ani jeden z nich. Ráda bych bojovala o celkové prvenství, ale musím se smířit s tím, kde tuto sezonu jsem. Nebude to možné," potvrdila osmadvacetiletá Američanka.

Výsledky slalomu žen v Aare