Dubovská si 11. místem ve slalomu vylepšila sezonní maximum v SP, vládla Shiffrinová

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Dubovská si 11. místem ve slalomu vylepšila sezonní maximum v SP, vládla Shiffrinová
Shiffrinová si vylepšila rekordní bilanci.
Shiffrinová si vylepšila rekordní bilanci.AFP
Česká lyžařka Martina Dubovská (32) skončila ve finále Světového poháru jedenáctá ve slalomu a zaznamenala nejlepší výsledek v sezoně. V Saalbachu vyhrála již jistá vítězka malého glóbu Američanka Mikaela Shiffrinová (29), která si při posledním startu v tomto ročníku připsala 97. vítězství v seriálu a znovu vylepšila svou rekordní bilanci.

Dubovská byla po prvním kole na 20. místě, ale ve druhém i přes zaváhání v horní části trati zajela druhý nejrychlejší čas a polepšila si o devět příček. Deváté umístění v elitní desítce jí uniklo o pět setin. V této sezoně byla dosud nejlépe čtrnáctá.

Shiffrinová ztrácela po prvním kole z druhého místa 11 setin na průběžně vedoucí Annu Swennovou Larssonovou. Švédka ale ve druhé jízdě chybovala a skončila třetí. Druhé místo obsadila Norka Mina Fürstová Holtmannová, jež za americkou favoritkou zaostala o více než půl sekundy.

Shiffrinová si připsala sedmé vítězství ve slalomu v sezoně, což se jí dosud povedlo pouze dvakrát. Celkový počet prvenství ve své nejoblíbenější disciplíně, v níž má kromě osmi malých glóbů na kontě i olympijské zlato či čtyři tituly mistryně světa, zaokrouhlila na 60.

Výsledky SP v Saalbachu