Novák odstoupil z Tour de Ski, po prodělané chřipce stále není připraven

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Novák odstoupil z Tour de Ski, po prodělané chřipce stále není připraven
Michal Novák absolvoval v Toblachu pouze sobotní sprint.
Michal Novák absolvoval v Toblachu pouze sobotní sprint.Profimedia
Michal Novák (27) odstoupil před nedělním druhým závodem v Toblachu z Tour de Ski, česká běžecká jednička se stále potýká s následky prodělané nemoci. V italském středisku zasáhl Novák pouze do sobotního sprintu, v němž nepostoupil z kvalifikace. Poté, co obsadil 38. místo, se rozhodl v prestižním seriálu nepokračovat.

"Michal byl před začátkem Tour de Ski už zdravý. Následkem nemoci prodělané po Světovém poháru v Trondheimu byl před odjezdem na Tour samozřejmě omezen v tréninku, ale s ohledem na to, že cílíme na celkové pořadí v seriálu Světového poháru, jsme se společně rozhodli, že start na Tour zkusí," řekl Kaliba.

"Po prvním závodě i s ohledem na Michalovy pocity a po konzultaci s lékařským týmem a trenéry Michal v Tour pokračovat nebude. V Toblachu zůstane dál a bude se tam individuálně připravovat na další část sezony," doplnil Kaliba.

Karlovarský rodák Novák měl výborný vstup do sezony. Ve finské Ruce vybojoval druhé místo v závodu na 20 kilometrů s hromadným startem a doběhl devátý na 10 kilometrů volnou technikou v Gällivare. Na Tour de Ski měl obhajovat jedenácté místo.

Jedinými českými účastníky na Tour de Ski zůstali Adam Fellner a Kateřina Janatová.