Csaplárova past sklapla, Betis po tragickém úvodu zachránilo vyloučení soupeře

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Csaplárova past sklapla, Betis po tragickém úvodu zachránilo vyloučení soupeře

Betis zahrával proti Elche hned tři penalty, jednu proměnil Borja Iglesias.
Betis zahrával proti Elche hned tři penalty, jednu proměnil Borja Iglesias.AFP
Betis předvedl ve 23. kole La Ligy fantastický obrat, když zvítězili na půdě Elche 3:2. Začátek zápasu byl přitom pro klub z Andalusie tragický, jelikož již v deváté minutě prohrával o dva góly. Klíčový moment duelu pak přišel krátce po změně stran, kdy byl za zmaření jasné brankové příležitosti vyloučen domácí obránce Lisandro Magallán. Sevillští poté utkání převzali do svých rukou a třemi góly převážili misky na svou stranu, k čemuž jim dopomohly hned tři pokutové kopy. Jeden z nich proměnil Borja Iglesias, jenž tak přidal svůj 10. ligový gól v sezoně.

Elche – Betis 2:3

Domácí dostali v úvodu soupeře pod obrovský tlak, který už v šesté minutě vyústil po přišlápnutí nohy Teteho Morenteho v penaltu. K té se postavil zkušený Fidel a obloučkem doprostřed brány překonal ještě o šest let staršího Claudia Brava. Jen o chvíli později Juanmi podcenil souboj uprostřed hřiště a ztratil balon, ten se rychle dostal k Lucasovi Boyému a Argentinec zpoza vápna rozvlnil síť podruhé.

V ligové soutěži se prosadil poprvé od začátku října. Ve 23. minutě mohlo být sníženo, Ayoze Pérez se ale po přízemní střele na vzdálenější tyč vyslané z dobré pozice na pravé straně pokutového území premiérové trefy v novém angažmá nedočkal. Jenže poločasové vedení 2:0 domácím nestačilo, sklapla pověstná Csaplárova past...

Statistiky zápasu <mark>Elche</mark> –⁠ Betis
Statistiky zápasu <mark>Elche</mark> –⁠ BetisLivesport

Po změně stran se v úvodní šanci ocitl střídající Joaquín, ránu legendy hostů však vyhlavičkoval při cestě do brány Carlos Clerc. Sílící tlak Betisu pak podpořila červená karta pro domácího Magallána, jenž byl vyloučen za smolnou hru rukou. Ihned poté dostal červenou i na střídačce protestující Pape Cheikh. V 64. minutě fauloval unikajícího Péreze Morente a penaltu dostali k dispozici i Andalusané. Ideální příležitost ke snížení neodmítl nejlepší střelec mužstva Iglesias.

Stejný hráč o několik desítek vteřin později zmátl svým pohybem defenzivu Elche, díky čemuž proplachtil až do sítě centr Juana Mirandy. Rozhodujícího třetího zásahu se hosté mohli dočkat v 87. minutě a znovu jim k němu mohl pomoci pokutový kop, Iglesiase ale tentokrát vychytal Édgar Badía. Rozhodčí ale v páté minutě nastavení ještě jednou ukázal na bílý puntík. Exekuci třetí penalty El Glorioso si vzal na starosti Willian José a rozhodl o triumfu favorita. V závěru ještě viděl další červenou domácí Enzo Roco.

Tabulka La Ligy
Tabulka La LigyLivesport