Životní trefa Osterhageho Bochumi na tři body nestačila. Stuttgart zakopl v Gladbachu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Životní trefa Osterhageho Bochumi na tři body nestačila. Stuttgart zakopl v Gladbachu

Bochum se s Brémami rozešla smírně 1:1.
Bochum se s Brémami rozešla smírně 1:1.Profimedia
Bochum v 17. kole Bundesligy remizovala s Brémami 1:1, vyrovnaný zápas přitom dlouho spěl k vítězství domácích. V 64. minutě se totiž prosadil záložník Patrick Osterhage, jenž se výstavní trefou prosadil teprve podruhé v nejvyšší německé soutěži. Modrobílí si však nepohlídali nastavení, v němž vyrovnal Niklas Stark. Jiří Pavlenka zůstal pouze na hostující lavičce. Ani na ní nebyl vinou zranění Tomáš Čvančara, jehož Mönchengladbach si zejména díky dvěma gólům Robina Hacka poradil se Stuttgartem 3:1.

Bochum – Brémy 1:1

Duel zpočátku příliš pohledného fotbalu nepřinesl a oba týmy se spíš spoléhaly na ostřejší hru plnou nedovolených zákroků. První nadějný moment přišel až ve 34. minutě po akci, na jejímž konci se ocitl slovenský reprezentant Matúš Bero. Ten měl na noze obrovskou příležitost, když z nadějné pozice v malém vápně zakončoval k levé tyči, jenže jeho pokus skvělým zákrokem vytěsnil hostující brankář.

Po vyrovnaném prvním poločase, který nabídl více žlutých karet než šancí, tak šly oba týmy do kabin za bezbrankového stavu. Ve druhém dějství se Brémy právem dožadovaly pokutového kopu po faulu na Justina Njinmaha. Po zhlédnutí videa ale rozhodčímu neunikl těsný ofsajd, jenž nedovolenému zákroku předcházel. Na druhé straně následně přišel nejhezčí moment utkání.

V 64. minutě se k balonu dostal Osterhage, připravil si míč na silnější levačku a zpoza vápna vyslal na zadní tyč nádhernou ránu, která doplachtila až za záda marně se natahujícího Michaela Zetterera. V nastavení byli diváci svědky dalšího výstavního gólu. O konečné remíze totiž rozhodl Stark dalekonosným projektilem, který díky odrazu o břevno skončil za brankovou čárou bezmocného Manuela Riemanna.

Mönchengladbach – Stuttgart 3:1

Domácí příznivci potěšil raketový vstup jejich týmu do utkání. Rocco Reitz vypíchl míč u postranní čáry, naservíroval jej Hackovi a ten z ostrého úhlu zamířil přesně k zadní tyči. V 19. minutě udeřil Hack podruhé. Alassane Pléa jej oslovil dobře načasovanou přihrávkou mezi stopery a německý křídelník zkušeně zakončil kolem nohou Alexandera Nübela.

Varování pro defenzivu Hříbat vystavil po laciné ztrátě Juliana Weigla doposud neviditelný Deniz Undav. Ten ale nepotvrdil pověst střelce a orazítkoval pouze tyč. Po změně stran měl k narušení stávajícího stavu blízko opět Undav, jenž se prodral k zakončení po rohovém kopu, avšak jeho volej vykryl fantastickým zákrokem Moritz Nicolas.

O pár minut později zařídil zápletku Josha Vagnoman, který těžil z přiťuknutí střídajícího Jamieho Lewelinga a obstřelem na zadní tyč zaznamenal první ligový gól v sezoně. Přestože Borussia tahala ve druhé půli za kratší konec, mohl přidat pojistku Jordan Siebatcheu. Střílený centr Nathana Ngoumoua ale patou neusměrnil mezi tři tyče. Siebatcheu se nakonec dočkal a v nastavení z dorážky uzavřel skóre.

Tabulka Bundesligy.
Tabulka Bundesligy.Livesport