Souček se chce soustředit na fotbal, aféra spoluhráčů ho mrzí: Netušil jsem, že někam jdou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Souček se chce soustředit na fotbal, aféra spoluhráčů ho mrzí: Netušil jsem, že někam jdou

Souček se chce po incidentu plně soustředit na Moldavsko.
Souček se chce po incidentu plně soustředit na Moldavsko. Profimedia
Kapitán Tomáš Souček (28) věří, že se národní tým po vyřazení Jakuba Brabce (31), Vladimíra Coufala (31) a Jana Kuchty (26) kvůli jejich návštěvě nočního klubu v Olomouci dokáže stoprocentně zkoncentrovat na pondělní závěrečný zápas kvalifikační skupiny proti Moldavsku a vybojuje postup na Euro. Záložník West Hamu na tiskové konferenci uvedl, že o akci tria neměl tušení a dozvěděl se o ní až ráno. Zároveň uvedl, že je v pořádku po zranění z pátečního duelu v Polsku, po němž mu lékaři zašili čtyřmi stehny krvavé šrámy na hlavě.

"Chceme se plně koncentrovat na zítřejší utkání po tomhle nešťastném incidentu. Už se k tomu nechceme vracet a celý tým se chce plně soustředit. Máme tu plno skvělých hráčů, kteří se chtějí soustředit jen na zítřejší zápas," řekl Souček.

Prý neměl sebemenší tušení o tom, že trojice opor vyrazila na diskotéku. "Budu upřímný, o té akci jsem nevěděl. Nevěděl jsem, že se někam šlo. Dozvěděl jsem se to ráno, když jsme všichni měli jít do místnosti a řešit interní věci. Pak jsem se to dozvěděl i od kluků, kteří říkali, jakou udělali chybu a že jí litují," uvedl Souček.

POHLED: Reprezentace ztrácí poslední zbytky důvěry

"Všechny nás to mrzí, mě jako kapitána hodně, protože si stojím za zásadami. Nakonec největší trest je to pro ně, chtěli tady s námi být a udělat společný cíl. Je to nešťastná věc. I já jako kapitán jsem k tomu něco měl, řekli jsme si to všichni, s hráči i s realizačním týmem. Odpověď bych nechal mezi námi," doplnil český kapitán, který v pátek gólem zajistil českému mužstvu remízu 1:1 v Polsku.

Ve Varšavě krátce před polovinou druhého dějství dostal od protihráče nešťastný úder kopačkou do hlavy, musel být dvakrát ošetřován a utkání dokončil s obvazem. Po zápase mu reprezentační lékaři sešili rány čtyřmi stehy.

Jarolím: Je to drzost a urážka fotbalu 

"Souboj v Polsku byl dost nepříjemný. Jsem rád, že doktoři udělali skvělou práci a mohl jsem zápas dohrát. Po zápase mě sešili. Samozřejmě není to ideální, lepší je to nemít," řekl Souček, který přemítal, zda v pondělí bude muset nastoupit i s ochranou hlavy. "Dnes v tréninku budu trénovat takhle, jak jsem. Zítra v zápase asi už bude potřeba něco na to dát. Ještě se pobavím s doktory, co bude nejlepší varianta. Možná si už i dnes zkusíme, jak to půjde, abych se co nejlíp připravil k zápasu," dodal Souček.

Jeho celek má na druhém místě skupiny dvoubodový náskok před Moldavskem a k postupu na Euro mu stačí neprohrát. "Víme, že bude vyprodáno. Tak věříme, že celá Olomouc nás požene k tomu, abychom zvládli náš cíl, postup. Věřím, že my jim to vrátíme na hřišti. Sice by nám stačila remíza, ale my jim to chceme vrátit naším vítězstvím," řekl Souček.

Česko – Moldavsko (pondělí 20:45)