Plzeň znovu vyzrála na Dinamo zásluhou Chorého a zajistila si postup z prvního místa

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plzeň znovu vyzrála na Dinamo zásluhou Chorého a zajistila si postup z prvního místa

Aktualizováno
Plzeň poslal do vedení stejně jako v Záhřebu z penalty Tomáš Chorý.
Plzeň poslal do vedení stejně jako v Záhřebu z penalty Tomáš Chorý.Profimedia
Viktoria Plzeň ve čtvrtém kole skupiny C Evropské konferenční ligy navázala na úspěch z prvního vzájemného zápasu a Dinamo Záhřeb opět porazila 1:0. Stejně jako před 14 dny se pomyslným jazýčkem na vahách stala proměněná penalta Tomáše Chorého, která západočeskému celku definitivně zajistila postup do jarní části, a to dokonce z prvního místa. Chorvatům naopak začalo téct do bot, neboť z pozice nejvýše nasazeného celku okupují pouhé dva zápasy před koncem podzimní části poslední příčku tabulky.

Viktoria Plzeň – Dinamo Záhřeb 1:0

První polovina skupinové fáze se vyvíjela výrazně lépe, než si na západě Čech dokázali po losu představit. Po dvou těsných triumfech nad outsidery z Kosova a Kazachstánu přišla složitá zkouška na hřišti Dinama Záhřeb, kde o udržení stoprocentní bilance Viktoriánů rozhodl novopečený reprezentant Chorý. Pokud by se domácímu týmu podařilo zdolat chorvatský velkoklub také v odvetě, o postup by jej už nemohlo nic připravit.

Hosté po bezbrankové remíze Astany s Ballkani vstupovali do zápasu jakožto poslední celek skupiny. Chuť hrát byla na Chorvatech znát od úvodních vteřin a už v šesté minutě jedovatou ranou pozdravil českého brankáře Stefan Ristovski. Ve 24. minutě si Chorý počínal nebojácně v souboji s hostujícím gólmanem a díky své houževnatosti dotlačil míč do sítě. Jeho počínání však sudí posoudil jako nedovolené. Tak jako v zápase v Záhřebu se i nyní stal katem Dinama právě hráč s číslem 15. Po ruce ve vápně byl nařízen pokutový kop, který plzeňský dlouhán nekompromisně proměnil.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Viktoriáni si v defenzivní části hry počínali nad míru vyspěle a nepouštěli Chorvaty do nebezpečnějších příležitostí. Dinamo se s ubývajícím časem dostávalo blíže a blíže domácího gólmana. Tlak hostů vrcholil v 70. minutě, kdy nešikovně odvrácený míč skončil na ruce jednoho z bránících hráčů. Videorozhodčí ale naštěstí pro Západočechy po přezkoumání záběru pokutový kop nenařídil. VAR podržel domácí podruhé v 94. minutě. Sandro Kulenovič dokázal propasírovat míč skrz změť hráčů až do sítě, nicméně brance předcházel nedovolený zákrok, a tak nebyla uznána.

Tabulka skupiny C.
Tabulka skupiny C.Livesport