Chrudim slaví ve druhé lize první venkovní výhru. Na stadionu soupeře uspěla i Jihlava

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Chrudim slaví ve druhé lize první venkovní výhru. Na stadionu soupeře uspěla i Jihlava
Aktualizováno
Chrudim vyhrála v Olomouci nad rezervou Sigmy 4:2.
Chrudim vyhrála v Olomouci nad rezervou Sigmy 4:2.@SKSigmaOlomouc
Chrudim v 15. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přestřílela olomoucký B-tým na jeho hřišti 4:2 a poprvé v sezoně slaví venkovní vítězství. Východočeši si polepšili na devátou příčku, naopak rezerva Sigmy vyšla naprázdno po dvou výhrách a patří jí 11. pozice, Hanáci jsou zároveň se sedmi body nejhorším domácím týmem druholigového ročníku. Na stadionu soupeře uspěla také Jihlava, která porazila Žižkov 2:0 a posunula se na páté místo tabulky. Posun do čela odmítla Dukla, která remizovala s Táborskem 0:0.

Sigma Olomouc B – Chrudim 2:4

Hostům pomohla k otevření skóre penalta ze 20. minuty, kterou nařídil sudí Jakub Doubrava, jenž pískal svůj premiérový druholigový zápas. Sami Východočeši se však ještě do přestávky o vedení obrali, když Václav Míka zamířil do vlastní sítě. Úvodní venkovní výhru v ročníku nakonec zařídil úspěšný penaltový exekutor David Huf, jenž se v 79. minutě trefil i ze hry.

Žižkov – Jihlava 0:2

Oproti několika stovkám příznivců Pražanů činilo dění na trávníku větší radost zhruba dvacítce fanoušků z Vysočiny. V závěru prvního poločasu totiž rozhodl vítězným gólem Justin Araujo-Wilson, jenž se do sestavy vrátil po dvouzápasové prodlevě kvůli červené kartě. V nastavení pečetil triumf hostů Marvis Ogiomade a Jihlava mohla oslavit první venkovní výhru od konce července.

Dukla Praha – Táborsko 0:0

Hosté opět těžili z práce nejlepší defenzivy soutěže, která v aktuálním ročníku inkasovala pouze 13 branek a čisté konto udržela už po osmé. Pražané tak nezareagovali na bodovou ztrátu vedoucího Vyškova a stále za ním zůstávají v těsném závěsu jednoho bodu. O další čtyři body zpět je právě Táborsko.

Tabulka FNL.
Tabulka FNL.Livesport