Umřeli jsme na efektivitu, minimálně jeden dva góly jsme měli dát, mrzelo Koubka

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Umřeli jsme na efektivitu, minimálně jeden dva góly jsme měli dát, mrzelo Koubka

Miroslava Koubka mrzely zahozené šance.
Miroslava Koubka mrzely zahozené šance.Profimedia
Trenér plzeňských fotbalistů Miroslav Koubek (72) po překvapivé domácí porážce 0:1 s Karvinou v utkání 13. kola první ligy připustil, že jde o velkou ztrátu. Kouče bude prohra s nováčkem nejvyšší soutěže dlouho mrzet i z toho důvodu, že jeho svěřenci nevyužili zaváhání některých soupeřů z popředí tabulky. Koubek nechápal, jak Západočeši mohli v zápase zahodit tolik příležitostí.

Plzeňští nenavázali na čtvrteční překvapivé vítězství 1:0 v Záhřebu nad Dinamem ve skupině Evropské konferenční ligy a v nejvyšší soutěži prohráli třetí z posledních čtyř zápasů. V tabulce se propadli na páté místo, byť mají utkání k dobru.

"Nevyužili jsme zaváhání favoritů, kteří poztráceli okolo nás. Dokonce i Sparta prohrála (1:3 v Mladé Boleslavi). Promrhali jsme velkou šanci upevnit si pozici v tabulce a být v kontaktu. To mě na tom mrzí nejvíc. Stalo se a je to zápas, který mě bude hodně dlouho mrzet," prohlásil Koubek.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Jediný gól zápasu vstřelil v 76. minutě Patrik Čavoš. Západočeši si v závěru místy vypracovali až drtivý tlak, ale ani z velkých příležitostí nedokázali překonat karvinského brankáře Dominika Holce. Plzeňští utrpěli první domácí porážku v ligové sezoně.

"Umřeli jsme na efektivitu. Minimálně jeden dva góly jsme z toho měli dát. Vypadalo by to jinak, ale nedalo se. Některá zakončení jsem až nechápal, to byly z mého pohledu stoprocentní šance. Vysvětlení je dobrá Karviná a to, že jsme nepochopitelně neproměnili věci, které musíte proměnit, abyste vyhráli," řekl Koubek.

"Trošku mi to připomínalo zápasy tady na jaře, kdy si kluci vytvářeli šance a nebyli schopni to tam prorvat. Fotbal je o gólech a když s tím takhle naložíte, je to mizerné. Je to obrovská ztráta. Jsem zklamaný jako trenér, určitě i kluci. Ale jsme si vinni sami," doplnil aktuálně nejstarší ligový trenér, který převzal Viktorii před sezonou.

Připomněl ztrátu nigerijského útočníka Rafiua Durosinmiho, jenž si v minulém kole při porážce 0:3 v Liberci poškodil vazy v kolenu a po operaci bude scházet minimálně do konce podzimu. "Myslím si, že se dnes ukázalo, že nám chybí nejlepší střelec," mínil Koubek, jehož tým se v příštím kole představí ve šlágru na stadionu Slavie.