Všichni víme, jak důležité utkání to je, říká Hapal před Slováckem. Na remízu spoléhat nehodlá

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Všichni víme, jak důležité utkání to je, říká Hapal před Slováckem. Na remízu spoléhat nehodlá

Hapal věří, že Baník doma Slovácko porazí.
Hapal věří, že Baník doma Slovácko porazí.Profimedia
Boj o čtvrté místo v tabulce se v české nejvyšší soutěži přelil až do závěrečného kola. Mladá Boleslav míří na horkou půdu Slavie, pátá Ostrava změří síly před vlastním publikem se Slováckem. Baníku teoreticky stačí proti týmu z Uherského Hradiště i remíza, pokud by Středočeši v Edenu neuspěli.

Čtvrté místo v tabulce, znamenající jistou účast v předkole evropských pohárů, zatím drží Mladá Boleslav. Nicméně Ostrava na ni ztrácí pouhý bod a vidina možné účasti po dlouhé absenci je lákavá. Baník v této sezoně vykazoval výsledky jako na houpačce, přesto živí naději, že se blýská na lepší časy.

O čtvrtém místě se rozhodne až v posledním kole.
O čtvrtém místě se rozhodne až v posledním kole.Livesport

"Všichni víme, jak moc důležité utkání to je. Nálada v týmu je bojovná a věřím, že to bude poznat na našem výkonu. Hrát třeba na remízu a spoléhat na to, že Slavia doma porazí Boleslav, to rozhodně nebudeme. To by bylo obrovsky ošidné," nechal se slyšet kouč Pavel Hapal.

Ostrava se chce soustředit na svůj výkon a proti Slovácku získat důležité tři body, až poté bude zjišťovat, jak si vedla Mladá Boleslav na půdě Slavie. "Jdeme do toho soustředěni sami na sebe a s tím, že chceme vyhrát a získat tři body, které by nám za určitých okolností mohly zajistit čtvrté místo. Až pak se budeme zajímat o výsledek ze Slavie. Strašně bych si přál, aby přišlo co nejvíce lidí na stadion a pomohli nám k vítězství," dodal trenér Baníku.

Ve skupině o titul zatím není ale ani jasné to, kdo obsadí šesté místo. Slovácko zatím tuto příčku okupuje, ale případný úspěch na půdě Ostravy by znamenal, že Baník v tabulce přeskočí. "Máme za sebou Slavii, která nás předčila po všech stránkách. Ale to už jsme hodili za hlavu a připravujeme se na zápas na Baníku, kde chceme být co nejlíp připraveni. Bude to specifické utkání, oběma týmům jde o hodně," uvedl asistent trenéra Slovácka Jan Baránek.

"Naši hráči jsou hladoví a vidím na nich, že chtějí uspět. Baníku se sice doma moc nedaří, ale má pořád velkou sílu, podpořenou diváky. Není to o řečech před zápasem, ale o výkonu na hřišti. Budou rozhodovat maličkosti," dodal Baránek.

Přehled zápasu Baník – Slovácko (16:00)