Vaclík proti Ferrolu chytil dvě penalty, trenéra Albése ale ve funkci nezachránil

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vaclík proti Ferrolu chytil dvě penalty, trenéra Albése ale ve funkci nezachránil

Aktualizováno
Vaclík podal špičkový výkon. (archivní foto)
Vaclík podal špičkový výkon. (archivní foto)Profimedia
Tomáš Vaclík (34) v pondělí odchytal čtvrtý a jednoznačně nejlepší zápas v dresu Albacete. Druholigový celek doma hostil Ferrol, remizoval 1:1 a za získaný bod děkuje především českému brankáři, který zneškodnil hned dvě penalty. Jen dvě remízy posledních pěti zápasů a celková výsledková mizérie ovšem vedly k tomu, že se Albacete po zápase rozhodlo odvolat trenéra Rubéna Albése (39). Jeho nástupce zatím oznámen nebyl.

Na Vaclíka si v 50. minutě nepřišel Álvaro Giménez, ve třetí minutě nastavení pak hosté dostali výhodu dalšího pokutového kopu a ten neproměnil pro změnu Héber Pena.

Vaclík přišel do Albacete v polovině února jako volný hráč a podepisoval smlouvu do konce sezony. V pondělí večer nastoupil ke čtvrtému startu a Albacete s ním dnes získalo první bod, celkem někdejší gólman Sparty, Basileje, Sevilly nebo Olympiakosu inkasoval osmkrát.

Albacete je v tabulce na sestupové 19. příčce, na 18. Alcorcón ztrácí jen jeden bod. Kvůli neuspokojivým výsledkům byl navíc odvolán kouč Albés. "Klub měl v Rubéna a jeho tým naprostou důvěru, ale postavení týmu v tabulce ho donutilo hledat změnu směru pro posledních 10 zápasů, což znamená trenérskou výměnu," uvedl klub v prohlášení.

Albés usedl na lavičku Albacete v 79 zápasech a právě on v minulé sezoně dovedl klub do druhé ligy přeš ošemetné play off. 

Přehled utkání Albacete – Ferrol 1:1