V přestřelce mezi Bayernem a Manchesterem v LM padlo 7 gólů, Arsenal smetl PSV

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

V přestřelce mezi Bayernem a Manchesterem v LM padlo 7 gólů, Arsenal smetl PSV

Aktualizováno
Harry Kane se trefil z penalty.
Harry Kane se trefil z penalty.AFP
Ve středečním šlágru Ligy mistrů mezi Bayernem Mnichov a Manchesterem United vedl sice domácí tým 2:0, nakonec ale soupeř zápas zdramatizoval a bavorské mužstvo s vypětím všech sil vyhrálo 4:3. Union Berlín s českým záložníkem Alexem Králem (25) na úvod skupiny podlehl v Madridu Realu 0:1. V nastavení rozhodl Jude Bellingham (20).

Real Madrid – Union 1:0

Španělský gigant se přes houževnatou obranu soupeře, jenž si v milionářské soutěži odbyl svou premiéru, dlouho nemohl střelecky prosadit a několikrát dokonce trefil brankovou konstrukci. Nakonec mu však v samém závěru vytrhl trn z paty již tradičně Jude Bellingham a body zůstaly podle očekávání na straně favorita. Za hosty opět potvrdil pozici jednoho ze stavebních kamenů sestavy český záložník Alex Král, jenž popáté v řadě odehrál plnou porci minut.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Galatasaray – Kodaň 2:2

Domácí favorit se dlouhou dobu trápil v zakončení, čehož hosté dokonale využili. V 53. minutě zvyšoval Diogo Goncalves už na rozdíl dvou branek, jenže žlutočervení v závěru v rozmezí dvou minut dokázali srovnat. Výrazně jim k tomu pomohlo vyloučení Eliase Jelerta ze 73. minuty. Závěrečné slovo si vzal střídající Tete, který se tak zasloužil o udržení neporazitelnosti Turků v letošní sezoně.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Arsenal – PSV 4:0

O vítězství Gunners, kteří se v základní fázi milionářské soutěže představili po dlouhých sedmi letech, rozhodl již v první půli Bukayo Saka, na něhož ještě před poločasem navázali Leandro Trossard a Gabriel Jesus. Pro první dva střelce navíc šlo o jejich premiérové trefy v nejprestižnější klubové pohárové lize.

Arsenal neměl se soupeřem mnoho práce.
Arsenal neměl se soupeřem mnoho práce.AFP

Bayern – Man. United 4:3

Za domácí se v prvním poločase prosadil Serge Gnabry, pro kterého to byla už sedmá branka z posledních šesti startů proti anglickým týmům v milionářské soutěži. Rozhodující se ovšem ukázal být až gól Mathyse Tela z nastavení. Domácí tak porážkou Rudých ďáblů vylepšili rekordní bilanci v základní fázi této pohárové soutěže, když neprohráli už 35. skupinový zápas v řadě.

Takto se na hřišti pohyboval Harry Kane.
Takto se na hřišti pohyboval Harry Kane.Opta by Stats Perform

Benfica – Salcburk 0:2

Rakouský celek, jehož základní sestava s věkovým průměrem 21 let a 183 dní byla nejmladší v historii soutěže, rozhodl o výhře už v 15. minutě, kdy se prosadil Roko Šimič z druhé penalty v utkání. Tu po mizerné malé domů Alexandera Baha způsobil rukou na brankové čáře zasahující a červenou kartou potrestaný António Silva. Jiný bývalý hráč sešívaných David Jurásek se po zranění ukázal pouze na lavičce náhradníků.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Braga – Neapol 1:2

Mlčící útočné hrozby úřadujícího italského mistra musel gólově zastoupit kapitán Giovanni Di Lorenzo, jenž rozvlnil síť přesnou ranou v nastavení první půle. V závěrečné desetiminutovce sice nejprve přiblížil domácí k zisku cenného bodu Bruma, poslední slovo však opět měli Partenopei, kteří díky vlastní brance Sikoua Niakatého ukořistili cennou výhru. Český gólman Lukáš Horníček sledoval utkání z lavičky portugalského celku.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Real Sociedad – Inter 1:1

Baskové do prvního duelu ve slavné soutěži po 10 letech vstoupili aktivně a již ve čtvrté minutě se po zásahu Braise Méndeze ujali vedení. To jim vydrželo až do 87. minuty, kdy z ojedinělé příležitosti Nerazzurri srovnal spolehlivý střelec Lautaro Martínez.

Real Sociedad vedl od 4. minuty.
Real Sociedad vedl od 4. minuty.AFP

Sevilla – Lens 1:1

Souboj celků, které úvod letošní sezony nezastihl v ideálním rozpoložení, gólově otevřel již v deváté minutě domácí Lucas Ocampos, na jehož branku ještě do poločasu stihl zareagovat Angelo Fulgini. Ten se stal prvním hráčem od dob Vladimíra Šmicera, jenž za Racing Club v milionářské soutěži skóroval z přímého volného kopu. Českému fotbalistovi se totéž povedlo před téměř 25 lety.

Hodnocení hráčů.
Hodnocení hráčů.Livesport