Konec saúdskoarabské anabáze? Neymar chce od příštího roku hrát za mateřský Santos

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Konec saúdskoarabské anabáze? Neymar chce od příštího roku hrát za mateřský Santos

Neymar se podle všeho nemůže dočkat návratu do Santosu.
Neymar se podle všeho nemůže dočkat návratu do Santosu.Profimedia
Brazilec Neymar (32) pravděpodobně neukončí kariéru v Saúdské Arábii, kde v současnosti hraje za Al Hilal. Aktuálně zraněný ofenzivní hráč se údajně nechal slyšet, že se chce vrátit domů.

Za Al Hilal, který táhne grandiózní sérii 32 výher v řadě, toho kvůli zranění a dlouhému léčení odehrál velmi málo. Dvakrát zasáhl do asijské Ligy mistrů a třikrát do saúdské Pro League, kde navíc stále čeká na premiérovou trefu. V posledních dnech měl mimo jiné prohlásit, že by si v blízké budoucnosti chtěl zahrát v Brazílii. Hráčům Santosu měl prozradit, že před odchodem do důchodu se chce vrátit právě do klubu, který ho vychoval pro velký fotbal.

Vyhlášený zakončovatel je v současné době v Brazílii v rámci závěrečné fáze rekonvalescence po zranění kolena a o víkendu se zúčastnil zápasu Santos - Palmeiras, který nejtěsnějším rozdílem ovládl jeho bývalý klub. Ještě před úvodním hvizdem podle deníku OK Diario v kabině prohlásil, že se chce v roce 2025 vrátit. V tu chvíli mu totiž vyprší smlouva se saúdskoarabským týmem.

Neymar příští rok v létě oslaví 33. narozeniny, a přestože v poslední době zaznamenal ústup ze slávy, má před sebou ještě několik důstojných sezon a jeho příchod by v Brazílii přivítali. Neymar ze Santosu do Barcelony odešel v létě 2013, tedy před necelými jedenácti lety.