Díky zkušenostem z Leedsu vyrostl a dospěl, chválí Allegri záložníka McKennieho

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Díky zkušenostem z Leedsu vyrostl a dospěl, chválí Allegri záložníka McKennieho
McKennie je členem základní sestavy Bianconeri.
McKennie je členem základní sestavy Bianconeri.Profimedia
Trenér Juventusu Massimiliano Allegri (56) věří, že Weston McKennie (25) fotbalově dospěl. Za tímto faktem prý stojí nepříliš příjemná zkušenost z minulé sezony, kdy se záložník neudržel v Premier League s Leedsem.

Americký hráč odešel do Leedsu na hostování s opcí v lednu 2023, ale už po půl roce se po sestupu anglického klubu do Championship vrátil do Juventusu. V probíhající sezoně se stal pravidelným členem základní sestavy Allegriho týmu a odehrál 18 zápasů Serie A.

Trenér "Staré dámy" pochválil McKennieho za jeho osobní růst: "Nezměnil se, díky zkušenostem z Leedsu vyrostl a dospěl. Prožil si špatnou zkušenost, protože sestoupili. Vrátil se s touhou zůstat. Stále jsme teprve v polovině sezony a on má před sebou ještě pět měsíců, ve kterých chce dokázat ještě víc," řekl pro server Ilbianconero.com.

Rodák z Fort Lewis odehrál od roku 2020 za Juventus ve všech soutěžích 114 zápasů, ve kterých vstřelil 13 gólů. Allegri také popřel, že by Fabio Miretti v lednovém přestupovém období odešel na hostování, a to i přes zájem klubů jako Monza či Salernitana.

"Z Mirettiho jsem opravdu nadšený. Poslední rok a půl hraje pravidelně. Ve Florencii vstřelil důležitý gól a může se jen zlepšovat. V Juventusu zůstane," ukončil spekulace.