Neapol musela s nováčkem otáčet, výhru zařídil dvěma góly Osmihen. Martínez si podal Monzu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Neapol musela s nováčkem otáčet, výhru zařídil dvěma góly Osmihen. Martínez si podal Monzu

Aktualizováno
Neapol do sezony vkročila vítězně.
Neapol do sezony vkročila vítězně.Profimedia
První kolo Serie A a hned peprný duel úřadujícího mistra Neapole a mistra uplynulého ročníku druhé ligy Frosinone. Favorit nakonec zvítězil 3:1, přestože už v 7. minutě prohrával po trefě Abdoua Harrouiho (25). Obrat se povedl i díky dvěma trefám úhlavního kanonýra Partenopei Victora Osmihena (24). Dva góly poslal do sítě Monzy i Lautaro Martínez (25) a Interu zařídil výhru 2:0. Nováček soutěže FC Janov vyhořel v první půli s Fiorentinou a nakonec padl vysoko 1:4. Verona na úvod sezony zdolala 1:0 Empoli.

Frosinone – Neapol 1:3

Nováček Serie A Frosinone podlehl obhájci titulu z Neapole 1:3. Vůbec první branku celého ročníku italské nejvyšší soutěže sice obstarali hráči mistra druhé ligy, ještě před poločasovým hvizdem ale Neapolitánci zásluhou Mattea Politana a Victora Osimhena nepříznivý stav otočili. Nejlepší střelec uplynulého ročníku navíc po změně stran přidal svou druhou trefu. Na domácí lavičce náhradníků proseděl celý zápas, který už v úvodním dějství nabídl pět žlutých karet, mladý Čech Daniel Macej.

Empoli – Verona 0:1

Verona zvítězila na hřišti Empoli 1:0. Ačkoliv si domácí Azzurri především v první půli vytvořili více zajímavých příležitostí než jejich soupeř, gólové radosti se nedočkali. Sami naopak v 75. minutě po zaváhání gólmana Elia Caprileho inkasovali, když se o vítěznou branku žlutomodrých postaral Federico Bonazzoli. Host ze Salernitany tak dal zapomenout na jarní část minulého ročníku, kterou strávil z velké části na lavičce náhradníků.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Janov – Fiorentina 1:4

Fotbalisté Janova vůbec nezvládli debut po postupu do nejvyšší italské soutěže, když na vlastním stadionu prohráli s Fiorentinou 1:4. Neuplynula ještě ani úvodní čtvrthodina a domácí již prohrávali o dvě branky. Nejprve se trefil 30letý Cristiano Biraghi a krátce po něm také Giacomo Bonaventura, jenž načal již svou 17. sezonu v italské nejvyšší soutěži. Oba matadoři si pak navíc připsali v dalším průběhu zápasu po jedné asistenci, čímž kromě fanouškovské základny potěšili také absentujícího Antonína Baráka.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Inter – Monza 2:0

Fotbalisté Interu vykročili do nového ročníku Serie A vítězně, když na vlastním hřišti zdolali Monzu 2:0. Rozhodující okamžik přišel již v osmé minutě, kdy přízemní centr Denzela Dumfriese s přehledem zužitkoval kapitán Nerazzurri Lautaro Martínez.

 Hosté se sice postupně dostali více do zápasu, ale překonat debutujícího Yanna Sommera se jim nepodařilo. Po změně stran se navíc podruhé v utkání trefila argentinská modla domácích fanoušků, a ti tak mohli již po jedenácté v řadě přihlížet neprohře svých favoritů v úvodním domácím zápase ligové sezony.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Tabulka Serie A