Barák gólem a asistencí pomohl k výhře Fiorentiny. Inter těžil z turínské neukázněnosti

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Barák gólem a asistencí pomohl k výhře Fiorentiny. Inter těžil z turínské neukázněnosti

Aktualizováno
Antonín Barák dal první ligový gól v sezoně.
Antonín Barák dal první ligový gól v sezoně.AFP
Fiorentina deklasovala Sassuolo, na čemž se gólem podílel také Antonín Barák (29). Český reprezentant po hodině hry vstřelil druhou ligovou branku v sezoně, vzápětí přidal asistenci na zásah Nicoláse Gonzáleze. Inter porazil ve 34. kole Serie A Turín FC 2:0. Nerazzurri k výhře pomohla téměř celý druhý poločas trvající početní převaha, kterou dvakrát využil Hakan Calhanoglu (30). Radost z vítězství byla umocněná také 18. nulou pro Yanna Sommera (35), čímž se Švýcar přiblížil na tři čistá konta rekordnímu počinu Gianluigiho Buffona (46).

Inter Milán – Turín FC 2:0

Po 10 minutách utkání si s jedním z hostujících obránců pohrál Marcus Thuram, jeho následná střela ovšem prosvištěla nad břevnem. V 15. minutě výtečně zalepil míč Duván Zapata a vyprášil rukavice Sommera. Ve 34. minutě vyslal zajímavý pokus Calhanoglu, jeho střela mířící nechytatelně do dolního rohu ovšem skončila nešťastně na jednom z jeho spoluhráčů.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Takřka hned po změně stran přišla pro Býky velká komplikace, když byl za zmaření gólové šance vyloučen Adrien Taméze. Z následného přímého kopu pálil Calhanoglu těsně nad. Turecký záložník se však dočkal gólové radosti v 56. minutě, kdy se k němu dostal skákavý balon, který nekompromisně napálil do brány. Vzápětí přidal Calhanoglu svůj druhý přesný zásah, když se trefil tentokrát z pokutového kopu.

Cesta ke gólu.
Cesta ke gólu.Opta by Stats Perform

Boloňa – Udinese 1:1

Pro domácí tým se zápas nevyvíjel dobře, když inkasoval v nastavení první půle po zakončení Martina Payera a navíc dohrával bez vyloučeného Sama Beukemy. Rossoblu však potvrdili fantastickou domácí formu a v závěrečných minutách vyrovnali zásluhou Alexise Saelemaekerse. Jedinými týmy, které tak Boloňu doma porazily, zůstávají oba milánské velkokluby.

Atalanta – Empoli 2:0

Atalanta porazila na vlastním hřišti Empoli 2:0. Gólový účet otevřel v závěru prvního dějství z penaltového kopu Mario Pašalič, na nějž navázal krátce po změně stran pojišťující brankou Ademola Lookman. Nigerijský útočník tak potvrdil výbornou formu, když se v posledních třech utkáních přímo podílel na pěti trefách Nerazzurri. Ti po druhé výhře za sebou poskočili v tabulce na šestou pozici zaručující účast ve skupinové fázi Evropské ligy. Hosté se naopak po další venkovní prohře nacházejí jen dva body od sestupových příček.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuOpta by StatsPerform

Neapol – AS Řím 2:2

Neapol remizovala na svém hřišti s AS Řím 2:2. Gli Azzurri dominovali již v prvním poločase, ve kterém ale nebyli dostatečně efektivní. Vlci toho využili po změně stran, kdy se z pokutového kopu trefil Paulo Dybala. Domácí inkasovaný gól vyburcoval k obratu ve skóre, když se po Mathiasovi Oliverovi prosadil z penalty i Victor Osimhen. Poslední slovo si však vzal v 88. minutě Tammy Abraham, pro kterého šlo po dlouhodobém zranění kolene o první branku v letošní sezoně. Pro Vlky byla ovšem i remíza ztrátou, neboť Atalanta na ně ztrácí v boji o Ligu mistrů už jen dva body.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuOpta by StatsPerform

Fiorentina – Sassuolo 5:1

Sassuolo v utkání 34. kola Serie A nestačilo na Fiorentinu, na jejímž hřišti prohrálo rozdílem třídy 1:5. Dominantní výkon Fialek gólově odšpuntoval již v 17. minutě Riccardo Sottil, na nějž po změně stran navázali v rozmezí 12 minut hned čtyři jeho spoluhráči včetně českého reprezentanta Antonína Baráka, jenž do duelu naskočil v základní sestavě a kromě přesného zásahu si připsal i asistenci.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuOpta by StatsPerform

Tabulka Serie A