Furch viděl klíč k vítězství v neuznaném gólu Plzně: Z 0:2 bychom to těžko otáčeli

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Furch viděl klíč k vítězství v neuznaném gólu Plzně: Z 0:2 bychom to těžko otáčeli
Dominik Furch přihlíží počínání Kryštofa Hrabíka, jehož se snaží zastavit Marek Ďaloga.
Dominik Furch přihlíží počínání Kryštofa Hrabíka, jehož se snaží zastavit Marek Ďaloga.Profimedia
Pouze jeden gól dostal v utkání 20. kola extraligy brněnský brankář Dominik Furch (32). Kometa vývoj zápasu s Plzní otočila a výhrou 3:1 se dostala na třetí místo tabulky. Zkušený gólman věří, že on i tým jsou na dobré cestě směrem k vrcholu sezony.

Furch čelil během šedesáti minut 21 střelám plzeňských hráčů, což zase není tak ohromující číslo. Podle něj je to ale zásluha celého týmu. "Sám gólman se na to těžko může připravovat bez pomoci protihráčů. Když na vás nejde moc střel, tak je snazší pustit něco za sebe kvůli nepozornosti. Soustředím se na to, abych byl dobře připraven na každý zápas," vyprávěl novinářům.

Hodně vzruchu způsobila situace v úvodu druhé třetiny, kdy Plzeň dala gól, který napřed sudí po konzultaci s videem uznal, ale vzápětí po brněnské výzvě odvolal. "Za mě tam byl jasný kontakt loktem plzeňského hráče, dostal jsem to do brady. Podle mě nebylo co řešit, náš trenér to viděl a pak se to potvrdilo," vysvětloval Furch.

Strážce svatyně Komety připustil, že tento moment byl v zápase zlomový. "Kdyby gól platil a bylo to 0:2, těžko bychom to otáčeli."

Brno tak navázalo na předchozí výhry doma, byť od té poslední uplynuly skoro tři týdny. Kromě reprezentační přestávky tým zastavily problémy s ledem ve vlastní hale. "Byli jsme jediní, kdo trénoval tady v hale. Byl to diskomfort, sem tam jsme museli putovat na tréninkové haly. Ledaři dělali co mohli, ale poprali jsme se s tím dobře," prozradil Furch.

Pro něj osobně je mezi tyčemi důležité, aby v ledě nebyly velké rýhy. "A taky aby to nebylo oraniště. Kvalitu ledu nevnímám tak důkladně jako hráči, kteří vodí v rychlosti puk a je to pro ně náchylnější. Pro mě to není takový rozdíl."

Brno z posledních devíti utkání padlo jen v Hradci těsně před reprezentační přestávkou a nyní se vrátilo na vítěznou vlnu. "Jsme na dobré cestě, máme charakter. V zápasech ukazujeme vůli po vítězství, jdeme za výhrami, dokážeme ubojovat i těsné zápasy," zakončil Furch s přáním, aby jeho forma šla konstantně k vrcholu na konci sezony.