Poprvé pod Rulíkovým vedením. Reprezentace vstoupí ve Švédsku do nové sezony

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Poprvé pod Rulíkovým vedením. Reprezentace vstoupí ve Švédsku do nové sezony

Ve středu hokejisté ještě trénovali v holešovické Sportovní hale Fortuna.
Ve středu hokejisté ještě trénovali v holešovické Sportovní hale Fortuna.@czehockey
Hokejová reprezentace vstoupí večer ve Växjö do nové sezony, která vyvrcholí v květnu mistrovstvím světa v Praze a Ostravě. Zápas turnaje Karjala s domácím Švédskem bude zároveň premiérou hlavního kouče Radima Rulíka (58), který po nevydařeném letošním šampionátu nahradil odvolaného Kariho Jalonena (63).

Národní tým se pod vedením Rulíka a jeho asistentů připravoval v Praze od pondělního odpoledne, ve středu odpoledne se přesunul na sever Evropy. Podmínky ve Vida Areně s kapacitou necelých šest tisíc diváků si vyzkouší poprvé až na čtvrtečním dopoledním rozbruslení. Ve středu ještě hokejisté trénovali v holešovické Sportovní hale Fortuna.

"Musíme být připraveni na kontaktní hru, protože švédská liga je vynikající a Švédové se prezentují hodně bruslivou hrou. My se ale chceme soustředit především na sebe a naši hru. Nechceme čekat, co nám umožní soupeř, ale chceme mu vnutit naši hru," řekl asistent trenéra Jiří Kalous.

Program národního týmu.
Program národního týmu.@czehockey

V českém kádru je 27 hráčů včetně čtyř nováčků. Rulík a spol. plánují v jednotlivých zápasech měnit sestavu. Trojice Jakub Galvas, Lukáš Jašek a David Tomášek nyní působí ve Švédsku a Jaška s Tomáškem tak v zápase, který je součástí seriálu Euro Hockey Tour, čekají i souboje s klubovými spoluhráči.

"Od nás je ve švédském týmu pět hráčů, tak potkám spoustu spoluhráčů. Co jsem koukal na jejich nominaci, tak útok vypadá velmi dobře. Většina hráčů je z ligy a mají velmi dobrý kádr. Bude to pro nás velmi dobrá prověrka. Bude se hrát na velkém hřišti, takže to bude náročné. Vůbec se toho ale nebojím. Máme výborné hráče a je to jen o tom si věřit a držet se systému," řekl Tomášek, jenž od nové sezony nastupuje za aktuálně nejlepší tým švédské soutěže Färjestad.

Švédsko – Česko (19:00)