Co neminout před čtvrtfinále: Recept na postup, 10+1 bitva, pět hvězd USA i Pastova vzpomínka

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Co neminout před čtvrtfinále: Recept na postup, 10+1 bitva, pět hvězd USA i Pastova vzpomínka

Češi naposledy (minulý rok) na USA ve čtvrtfinále nestačili.
Češi naposledy (minulý rok) na USA ve čtvrtfinále nestačili.Profimedia
Den D. Osudový soupeř. Klíčová bitva. O čtvrtfinálovém zápase Česko – USA se toho napsalo hodně a nejdůležitějšímu utkání výběru trenéra Radima Rulíka v této sezoně věnovala péči také redakce Livesport Zpráv. V čem by se měli David Pastrňák a spol, inspirovat Němci? Na koho si bude muset defenziva v čele s Radko Gudasem dávat pozor? Na tyto a další otázky najdete odpovědi ve speciálním "rozcestníkovém" článku.

Ať už jste kdekoliv, třeba natěšení v útrobách O2 areny, pohodlně se usaďte a vychutnejte si přehledný servis pro klíčové utkání národního týmu na domácím světovém šampionátu proti USA. Úvodní buly druhého pražského čtvrtfinále, které můžete sledovat živě s audiokomentářem na Livesport.cz, padne ve 20:20.

ANALÝZA: Jak na USA?

Američtí hokejisté zatím na letošním mistrovství světa budí respekt spíš svou lákavě znějící soupiskou než samotnými výsledky a výkony na ledě. S hvězdami nabitým týmem Švédů prohráli výrazně 2:5, se Slováky měli co dělat, aby urvali alespoň remízu. Recept na Spojené státy však ukázali zejména v první třetině Němci...

Preview USA – Česko.
Livesport

10+1 bitva: USA jako osudový soupeř

Čtvrtfinále velkého hokejového turnaje proti výběru USA? Stará známá písnička. A pro mnohé fanoušky jsou to také občas bolestivé vzpomínky na smutná vyřazení. Ve čtvrtfinále MS či olympijských her se Češi s Američany potkali hned 10krát. Ve výčtu zápasů je však vzhledem k současnému výběru trenéra Radima Rulíka nutno přidat jeden navíc…

Poslední vzájemné zápasy Česko a USA na MS.
Poslední vzájemné zápasy Česko a USA na MS.Livesport

Pět hvězd Spojených států

Rekordman, buldok před brankou či Jiříčkův parťák. Svěřenci trenéra Johna Hynese se opírají především o skvělý útok, se 37 body ovládli ofenzivní statistiky základních skupin a tři američtí forvardi vládnou turnajové produktivitě. Na koho si musí dát český tým ve čtvrtfinále největší pozor?

Pastrňák a Zacha s novým parťákem

Hokejová reprezentace bude znovu měnit skladbu útoků. Poté, co trenéři překopali sestavu pro závěrečný duel základní skupiny světového šampionátu s Kanadou, sáhnou do jejich složení i pro čtvrtfinále s Američany. Z části je k tomu donutil i fakt, že na poslední chvíli vypadl nemocný Jakub Flek.

Loni jsme se ubránili k smrti, říká Pospíšil

Jak může parta kouče Radima Rulíka proti nabitým Američanům uspět? Kdo další patří v tuhle chvíli mezi největší favority? A jak ovlivnila televizní vysílání nehoda Milana Antoše? To všechno jsme probrali v podcastu Livesport Daily s bývalým extraligovým hráčem a televizním expertem Davidem Pospíšilem. 

Livesport Daily #264: Loni jsme se ubránili k smrti. Klíčem proti USA je aktivita, říká Pospíšil
Livesport

Pastova vzpomínka

Národní tým na něj bude hodně spoléhat. Útočník David Pastrňák si po pondělním příletu do Česka a úterní premiéře proti Kanadě dobil energii – ideální konstelace pro to, aby ukázal doma své střelecké umění jednoho z elitních kanonýrů NHL. "Okamžitě se mi vybaví zápas s nimi dva roky zpátky o bronz, což je dobré pro psychiku. Těším se," uvedla bostonská "88".

David Pastrňák nasázel v bitvě o bronz proti USA hattrick.
David Pastrňák nasázel v bitvě o bronz proti USA hattrick.Profimedia

Kapitán USA: Bude to zvláštní zážitek

Druhý nejproduktivnější hokejista amerického výběru na světovém šampionátu Brady Tkachuk se rozpovídal v exkluzivní rozhovoru pro Livesport Zprávy. Jaké to je vést tým na světovém šampionátu jako kapitán? Po zápase se Slováky forvard Ottawy zavzpomínal také na Pavola Demitru, blízkého přítele jeho otce Keitha Tkachuka.

Brady Tkachuk prožívá skvělý turnaj.
Brady Tkachuk prožívá skvělý turnaj.Profimedia