Vítěz základní části švédské ligy Färjestad je na hraně vyřazení. Tomáškův gól nepomohl

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Vítěz základní části švédské ligy Färjestad je na hraně vyřazení. Tomáškův gól nepomohl
Färjestad i přes Tomáškův (vlevo) gól prohrává ve čtvrtfinále play off švédské ligy už 0:3 na zápasy.
Färjestad i přes Tomáškův (vlevo) gól prohrává ve čtvrtfinále play off švédské ligy už 0:3 na zápasy.Profimedia
Hokejisté Färjestadu v sestavě s českým reprezentačním útočníkem Davidem Tomáškem (28) jsou ve čtvrtfinále play off švédské ligy nečekaně krok od vyřazení. Vítěz základní části si v pondělí krátce před půlnocí připsal třetí porážku s Rögle, když utkání rozhodl brankou na 3:2 ve třetím prodloužení v čase 108:39 americký obránce Michael Kapla (29).

Favoritovi nepomohl ani první Tomáškův gól v play off. Nejlepší střelec základní části ve 29. minutě otevřel skóre zápasu. Fanoušci ve vyprodané Catena areně viděli v pondělí čtvrtý nejdelší zápas v historii soutěže.

Rögle v kádru s českým brankářem Petrem Kváčou, který v play off kryje záda jedničce Christofferu Rifalkovi, skončilo v dlouhodobé části až deváté. V předkole play off ale vyřadilo 2:0 na zápasy Timru a teď přehrává i 11násobného švédského šampiona. Rögle vyhrálo oba úvodní zápasy na ledě Färjestadu a teď uspělo i doma, senzační postup může stvrdit ve středu.

Färjestad doufá, že jako první tým ve švédské lize dokáže otočit sérii ze stavu 0:3. "Vím, že spousta lidí teď říká, že se to ve Švédsku ještě nikdy nestalo. Jednou to ale přijde a my věříme, že teď," řekl obránce Magnus Nygren deníku Aftonbladet. Třiatřicetiletý bek podobný obrat zažil před dvěma lety v dresu Davosu ve čtvrtfinále play off švýcarské ligy proti Rapperswilu.

Přehled utkání Rögle – Färjestad 3:2p