Litvínov ulovil v NHL velkou rybu. Z Caroliny přichází Ondřej Kaše, doplní bratra Davida

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Litvínov ulovil v NHL velkou rybu. Z Caroliny přichází Ondřej Kaše, doplní bratra Davida

Ondřej Kaše bude působit na severu Čech po boku bratra Davida.
Ondřej Kaše bude působit na severu Čech po boku bratra Davida.HC Litvínov
Pořádně velkou rybu ulovil v zámořském rybníku Litvínov. Verva dotáhla příchod posily z Caroliny Hurricanes. Zpátky do Česka se vrací z NHL útočník Ondřej Kaše (27), který v dresu Chemiků doplní mladšího bratra Davida (26). Rodák z Kadaně podepsal nedaleko svého domova smlouvu na jeden rok.

"Litvínov byl pro mě volbou číslo jedna. Měl jsem i jiné nabídky, ale nedávaly mi smysl. Chtěl jsem si zahrát s bráchou a také jsem chtěl být blíže domovu," uvedl Kaše, který se narodil v Kadani. "Lákala mě možnost vžít se do role lídra a pomoci týmu do vyšších pater tabulky," dodal zkušený útočník.

Kaše odešel do zámoří v roce 2015, rok poté, co jej draftoval Anaheim v 7. kole. Hned ve druhé sezoně si připsal první starty za Ducks. V únoru 2020 byl vyměněn do Bostonu, poté působil i v Torontu a před minulou sezonou zamířil do Caroliny. V NHL doposud odehrál 258 utkání, ve kterých vstřelil 57 branek a přidal 67 asistencí. V 31 utkáních play off přidal dva góly a sedm asistencí.

"Jsem nesmírně šťastný, že Ondra bude součástí týmu. Jsem přesvědčený, že mužstvu dodá potřebnou kvalitu na všech úrovních. Průměr téměř půl bodu na zápas v NHL je toho důkazem. Těším se na spolupráci," uvedl hlavní trenér Karel Mlejnek.

Severočeši jsou si ale podle všeho vědomi, že Kaše měl v minulosti velké problémy s otřesy mozku. "Všichni pevně věříme, že Ondrovi zdraví dovolí, aby se plnohodnotně vrátil k hokeji. V takovém případě v něm Litvínov získal nadstandardního hráče a skvělého profesionála. Je výbornou vizitkou klubu, že hráč takové úrovně chce s Litvínovem spojit svou kariéru," řekl sportovní manažer Tomáš Vrábel.

Další extraligové přestupy a výměny