Panorama je nádherné, tohle ještě nikde nebylo, těší se Černoch na zápas pod širým nebem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Panorama je nádherné, tohle ještě nikde nebylo, těší se Černoch na zápas pod širým nebem

Přípravy v Klingenthalu finišují.
Přípravy v Klingenthalu finišují.Profimedia
První zápas pod širým nebem v kariéře v sobotu odehraje kapitán karlovarských hokejistů Jiří Černoch (27). Ve skokanském areálu v Klingenthalu nedaleko českých hranic se jeho tým utká v západočeském derby s Plzní. Hráči Energie si na rozdíl od soupeře atypické prostředí vyzkoušeli již dnes.

"Je to hezké, něco nového. Všichni jsme se na to těšili. Trénink jsme si užili a myslím, že byl i kvalitní. Samozřejmě je to nezvyk, úplně něco jiného než hrát v halách. Jsem rád, že jsme si to mohli zkusit a v sobotu do toho půjdeme naostro," řekl Černoch ČTK a O2 TV Sport. "Panorama je nádherné, ještě to nikde nebylo," poukázal na skokanský můstek hned vedle ledové plochy.

Organizátoři akce Hockey Outdoor Triple, která je primárně určená druholigovým německým týmům, v areálu vybudovali provizorní hokejové zázemí. "Každý máme židli a dva háčky. Cesta na led je asi 100 metrů a jde se v chráničích, které rády vypadávají. Musíte jít opatrně, takže tři čtyři minutky to bude trvat," popisoval sedmadvacetiletý útočník podmínky.

Přehled utkání Karlovy Vary – Plzeň (17. února, 17:00)

Menší komplikací je bláto v celém areálu, po sněhu není ani památky. "Mrzí to, ale sníh v dnešní době není v Evropě skoro nikde. Bylo by hezčí, kdyby to bylo celé bílé, ale i tohle je fajn," řekl Černoch. Doufá, že nebude pršet. "Kdyby bylo osm deset stupňů jako dnes při tréninku, tak by to šlo, i když pro led to není ideální," podotkl.

Pro bronzového medailistu z mistrovství světa 2022 je utkání pod širým nebem v Klingenthalu i prvním osobním kontaktem se skoky na lyžích. "Když to chytnu v televizi, tak koukám. Teď jsem sledoval Turné čtyř můstků. Mám rád lety a obří můstky. I tady jsem se byl podívat nahoře a je to neuvěřitelné. Skokany na lyžích nechápu. Jsou to pro mě fakt blázni," pousmál se Černoch.

I přes netradiční podmínky a očekávaní velkého zážitku si karlovarský kapitán uvědomuje, že se bude bojovat o důležité extraligové body. "Je to derby a to jsou vždy vyhrocené zápasy. Na ledě i v hledišti. Chceme vyhrát, jako vždy. Nutně potřebujeme body, což Plzeň taky. Myslím si, že to bude výborný zápas a vyhraje ten, kdo bude lepší a bojovnější," dodal Černoch.