Kapitán zůstává. Sparta si pojistila Řepíka, lídr mužstva podepsal na další tři roky

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kapitán zůstává. Sparta si pojistila Řepíka, lídr mužstva podepsal na další tři roky

Michal Řepík bude oblékat dres Sparty i v dalších sezonách.
Michal Řepík bude oblékat dres Sparty i v dalších sezonách.Profimedia
Hokejový útočník Michal Řepík bude i nadále hrát v extraligové Spartě. Čtyřiatřicetiletý kapitán Pražanů podepsal s klubem novou tříletou smlouvu. Sparta o tom informovala na svém oficiálním webu.

"Řepa od začátku jednání projevoval velkou touhu ve Spartě pokračovat, stejně tak jsme ho i my chtěli za každou cenu udržet. Je to sparťan a jeho snem je v našem klubu vyhrát titul," uvedl sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

Řepík se do mateřského klubu vrátil v roce 2019 z KHL a hned se stal kapitánem a jednou z klíčových postav týmu. V aktuální sezoně nasbíral ve 44 zápasech 35 bodů za 23 branek a 12 asistencí a je nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem mužstva. Současná smlouva mu končila po sezoně.

"Dohodli jsme se, že prodloužení dotáhneme v závěru základní části. Jsme rádi, že jsme se v klidu domluvili ještě před play off. Michal u nás sbírá body, je tahoun týmu. Právem si vybojoval dlouhodobý kontrakt," řekl sportovní ředitel Petr Ton.

Spokojený s dohodou o prodloužení spolupráce byl i Řepík. "Od začátku jsem měl jasno, kde chci pokračovat, a jsem rád, že to vyšlo podle představ nás všech," řekl rodák z Vlašimi. "Pořádně si nedovedu představit, že bych mohl pokračovat jinde než ve Spartě," podotkl Řepík,

Řepík získal v roce 2016 extraligový titul s Libercem, se Spartou loni postoupil do finále play off, ve kterém Pražané prohráli s Třincem. Momentálně jsou třetí v tabulce a věří, že mají velkou šanci uspět v nadcházejícím play off.

"Co rozhodlo, že pokračuji? Hlavně to, že se tu cítím dobře. Máme dobrý tým. Každý rok, co jsem se vrátil, hrajeme o nejvyšší příčky. Ve Spartě je nadstandardní zázemí, každý rok se servis o hráče posouvá o kus dál. Všichni jsme nastavení na to, že chceme vyhrávat," dodal Řepík.