Macek ani na třetí pokus nezískal pás šampiona Oktagonu. Impozantní návrat Peňáze

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Macek ani na třetí pokus nezískal pás šampiona Oktagonu. Impozantní návrat Peňáze
Macek ani na třetí pokus nezískal pás šampiona Oktagonu. Impozantní návrat Peňáze
Macek ani na třetí pokus nezískal pás šampiona Oktagonu. Impozantní návrat PeňázeProfimedia
Český MMA bojovník Filip Macek (31) ani na třetí pokus nezískal pás šampiona organizace Oktagon v bantamové váze do 61 kg. V pražské O2 areně prohrál s Američanem Gustavem Lopezem (33), když souboj 16 sekund před koncem 1. kola odklepal.

Zkušený Američan, který má na svém kontě čtyři zápasy v elitní organizaci UFC, se stal prozatímním šampionem. V titulovém zápase nahradil zraněného Jonase Magarda z Dánska, který Macka porazil před rokem. Český zápasník neuspěl v boji o pás ani v září 2019, kdy nestačil na body na Tomáše Deáka ze Slovenska.

Tentokrát nestačil na Lopeze. "Nevím, proč to nevyšlo. Chtěl jsem se přetočit na čtyři, abych se dostal ze země, a držel mě fest. Nešlo to. Věděli jsme, že má tuhle gilotinu, připravovali jsme se na to, ale nevyšlo to," řekl Macek.

Impozantní návrat do organizace Oktagon zažil Matěj Peňáz, který v prvním kole knokautoval Joela dos Santose z Brazílie. "Jsem zase tady," radoval se Peňáz, který v září neúspěšně bojoval v televizní show Dana White's Contender Series o smlouvu v UFC. "Věděl jsem, proč jsem tady a co vše jsem tomu obětoval. Jak procházely přímé rány, tak jsem na něm viděl, že to půjde," řekl bojovník k zápasu.

Zcela opačné pocity zažíval Daniel Škvor, jehož po 38 sekundách knokautoval Francouz Jorick Montagnac. Jeho krajan Alex Lohoré na začátku třetího kola předčasně ukončil souboj s Matúšem Juráčkem, který byl přitom do té doby v postojovém boji lepší.

Prohru na body si v taktické bitvě připsal Jakub Dohnal, který nestačil na Ahmeda Vilu z Bosny a Hercegoviny. V "českém" souboji porazil Matouš Kohout na body Jana Malacha.