Procházka na UFC 300 v Las Vegas zničil smrští úderů Rakiče a řekl si o titulový zápas

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Další Procházkova zběsilá bouře. Český fighter v UFC zničil Rakiče a řekl si o titulový zápas
Jiří Procházka porazil Aleksanadara Rakiče na galavečeru UFC 300.
Jiří Procházka porazil Aleksanadara Rakiče na galavečeru UFC 300.Profimedia
Český fighter Jiří Procházka (31) zapsal další vítězství na galavečeru organizace UFC. Srba Aleksandara Rakiče (32) zničil v Las Vegas doslova děsivou sérií úderů a kopů. Sudí ukončili zápas předčasně technickým K. O. v čase 3:17 druhého kola a Procházka si v proslovu po zápase řekl o souboj s vítězem duelu Alex Pereira vs. Jamahal Hill, který nakonec ovládl brazilský bojovník.

Bitva přitom pro českého bojovníka nezačala vůbec dobře. V prvním kole měl jasně navrch Rakič a Procházka jen díky své odolnosti neutrpěl větší újmy. Srb opravdu často trefoval i hlavu svého soupeře tak a navíc tvrdými kopy ničil Procházkovo postavení nohy.

Na konci kola přece jen přišla česká odpověď, první dějství ale zcela jistě u rozhodčích musel získat Rakič.

Ve druhém kole už ale Rakič tak aktivní nebyl a začala se projevovat Procházkova výjimečná fyzická kondice. Boj českého "samuraje" byl sice tradičně riskantní a často bez krytí, ale ve třetí minutě se povedlo hostěradickému fighterovi dvakrát za sebou trefit Rakičovu hlavu a následně pak dokonat dílo. 

Rakič se nestíhal bránit bouři úderů, schytal i tvrdý úder kolenem a Procházka si nakonec Srba strhl na zem, kde ho doslova dobil. Sudímu nezývalo nic jiného než zápas pro jasnou převahu Procházky ukončit.

Jiří Procházka ukázal, že i přes pauzu způsobenou těžkým zraněním ramene a následnou operací se může znovu směle pusti do boje o pás šampiona. "Věřím ve své sny a věřím sám sobě, chci to všem dokázat. Příště bych chtěl mít proti sobě šampiona. Je jedno, kdo to bude. Ať vyhraje lepší," nechal se slyšet po zápase a narážel na souboj svého posledního přemožitele Alexe Pereiry z Brazílie a Američana Jamahala Hilla. Titul o pár hodin později uhájil Pereira, který Hilla knokautoval v prvním kole.

Výhra po dlouhé době

Procházka vyhrál v UFC po téměř dvou letech, jeho poslední triumf se datoval k červnu 2022, kdy v samotném závěru 5. kola porazil na submisi Glovera Teixeiru a získal mistrovský pás. O post šampiona pak ale přišel, kvůli svému zranění pás nabídl a následně prohrál i duel s Alexem Pereierou.

Zápas s Rakičem však dal českému bojovníkovi znovu možnost, vrátit se do titulové bitvy. "Rakič se mi vysmíval s tím, že nejsem samuraj," narážel Procházka ve svém proslovu na svou přezdívku. "Ale to mě jen namotivovalo. Jsem kluk z Česka, ale všichni máme nějaké své ideje a ve mně jsou ty samurajské…"

Procházkova bilance je nyní 35 zápasů, 30 vítězství (z toho 26 K.O.), jedna remíza a čtyři prohry.