Větší než kdy dřív: Oktagon ohlásil turnaj na bundesligovém stadionu pro 55 tisíc lidí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Větší než kdy dřív: Oktagon ohlásil turnaj na bundesligovém stadionu pro 55 tisíc lidí
Oktagon neustále expanduje.
Oktagon neustále expanduje.Profimedia
Zatímco fanoušci smíšených bojových umění už netrpělivě vyhlížejí červnovou odvetu mezi Attilou Véghem (38) a Karlosem Vémolou (38), organizace Oktagon MMA přichází s dalším velkým plánem. V sobotu během turnaje ve Stuttgartu oznámila, že uspořádá akci na stadionu bundesligového Frankfurtu pro 55 tisíc lidí.

Promotéři Pavol Neruda a Ondřej Novotný začali svůj projekt v roce 2016 jako reality show. V následném období si získali zájem nejen fanoušků a bojovníků, ale i širší veřejnosti a vybudovali organizaci fungující na světové úrovni. Poté, co se úspěšně etablovali na české a slovenské půdě, expandovali i za hranice těchto zemí a uspořádali již akce v Německu a Anglii.

Památným dnem v historii Oktagonu byl 9. listopad 2019 a zápas století mezi Véghem a Vémolou. Po nezapomenutelném knockoutu triumfoval slovenský zápasník a od té doby čeká scéna na odvetu. Není to tak dávno, co promotéři přišli s oznámením termínu a místa konání pokračování této rivality. Dějištěm očekávaného souboje bude 8. června 2024 fotbalový stadion pražské Slavie.

Organizace však jde ještě dál, což potvrdilo sobotní oznámení další kolosální akce. Turnaj Oktagon 62 se totiž bude konat v domovském stánku Eintrachtu Frankfurt, tamní Waldstadion by mohl 12. října během akce přivítat až 55 tisíc diváků. Tím by se Oktagon stal jedinou organizací na světě, která během jednoho kalendářního roku uspořádá dva galavečery na fotbalových stadionech.

"Pokud zaplníme celý stadion a potvrdíme jméno hvězdy pro poločasovou show, se kterou nyní jednáme, uvidíme evropský Superbowl," řekl český spolumajitel webu iSport.cz. Neruda s Novotným a jejich tým už vymysleli motto akce: Větší než kdy dřív.

Fanoušci MMA se tak mají v roce 2024 na co těšit, po Edenu se jejich pozornost zaměří mimo jiné na Frankfurt. Na kultovní akci lze očekávat účast tamních reprezentantů jako jsou Christian Eckerlin, Christian Jungwirth nebo Stephan Pütz.

Szabová zůstává v Oktagonu neporažena