Norris v Brazílii ovládl kvalifikaci na sprint, Ocon seřval Alonsa za kolizi

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Norris v Brazílii ovládl kvalifikaci na sprint, Ocon seřval Alonsa za kolizi

Lando Norris ovládl kvalifikaci na sprint Velké ceny Brazílie.
Lando Norris ovládl kvalifikaci na sprint Velké ceny Brazílie.Profimedia
Do večerního sprintu Velké ceny Brazílie formule 1 vyrazí z pole position Lando Norris (23) z McLarenu. Britský pilot byl v kvalifikačním "rozstřelu" o 61 tisícin sekundy rychlejší než suverén sezony a jistý mistr světa Max Verstappen (26) z Red Bullu. Ve druhé řadě budou stát Nizozemcův týmový kolega Sergio Pérez (33) a George Russell (25) z Mercedesu. Zhruba stokilometrový sprint má start naplánovaný na 19:30 SEČ.

Norris bude útočit na premiérový triumf ve sprintu, jeho dosavadním maximem je třetí místo z Kataru, i celkově v F1. V hlavních závodech už byl letos pětkrát druhý a jednou třetí a drží se na šestém místě průběžné klasifikace.

Vzruch do dění v Sao Paulu přinesl závěr první části kvalifikace, kterou předčasně ukončila kolize Estebana Ocona s Fernandem Alonsem. Francouzský pilot stáje Alpine ve třetí zatáčce v rychlém kole míjel pomalu jedoucího dvojnásobného mistra světa, ale zadním kolem zachytil o předek Španělova vozu a skončil v bariéře se silně poškozenou zadní částí monopostu.

Ocon do vysílačky Alonsovi vyčinil a nazval ho idiotem, zřejmě v přesvědčení, že mu měl soupeř ponechat více místa. Incident začali vyšetřovat traťoví komisaři. Zatímco Ocon do další části kvalifikačních bojů nepostoupil, Alonso ano, ale z boxu týmu Aston Martin už s poškozeným zavěšením předního kola nevyjel a byl klasifikován na 15. místě.

Přehled Velké ceny Brazílie