Pro Verstappena je důležitý klid. Dokud mu ho bude Red Bull poskytovat, měnit stáj nebude

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Pro Verstappena je důležitý klid. Dokud mu ho bude Red Bull poskytovat, měnit stáj nebude
Verstappen vyžaduje především klid na práci.
Verstappen vyžaduje především klid na práci.AFP
Max Verstappen (26) ve čtvrtek opětovně vyjádřil věrnost Red Bullu a prohlásil, že dokud je spokojený, nemá důvod odcházet. Spekulovalo se, že by se trojnásobný mistr světa mohl příští rok přesunout k Mercedesu a nahradit Lewise Hamiltona (39), jenž bude hájit barvy Ferrari.

Spekulace týkající se Verstappenovy budoucnosti zesílily poté, co byl šéf stáje Red Bull Christian Horner obviněn z nevhodného chování vůči jedné ze svých kolegyň. Horner byl před zahájením sezony v Bahrajnu očištěn, ale několikatýdenní kauza stáj poznamenala.

Nizozemec Verstappen má s Red Bullem smlouvu do roku 2028. Na začátku ročníku ovšem naznačil, že by zvažoval odchod, pokud by se tým rozloučil s dlouholetým poradcem Helmutem Markem. Obdobně Verstappenův otec Jos prohlásil, že by stáji hrozil "rozklad", pokud by se obvinění vznesená proti Hornerovi potvrdila.

Tento týden se však v Šanghaji před Velkou cenou Číny opět mluvilo výhradně o závodění, což Verstappena potěšilo. "Po roce 2021 jsem s týmem podepsal dlouhodobou smlouvu. Jediné, co jsem od začátku říkal, bylo, že chci mít kolem sebe klidné a tiché prostředí," uvedl Verstappen novinářům.

"V poslední době jsme se bavili o autě, takže z toho už mám velkou radost. Tak by to mělo být. A samozřejmě dokud budu v týmu spokojený, nemám důvod k odchodu," dodal Nizozemec. Verstappen usiluje o čtvrté vítězství v pátém závodu letošního roku. Přiznal ale, že víkendová Velká cena Číny bude neznámou. "Bude to s novými vozy zajímavé. Podmínky jsou nicméně pro všechny stejné," dodal jezdec Red Bullu.

Formule 1 se na mezinárodní okruh v Šanghaji vrací poprvé po pěti letech, v sobotu se jede sprintový závod. Před kvalifikací na něj se v pátek koná pouze jeden trénink, takže podle Verstappena je pro tým důležité, aby se nastavení vozu podařilo vyladit co nejdříve. "Čas ukáže, nedělám si s tím přehnané starosti," uzavřel.