Úvodní tréninky na závěrečný závod F1 v Abú Dhabí ovládli Russell a Leclerc

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Úvodní tréninky na závěrečný závod F1 v Abú Dhabí ovládli Russell a Leclerc

Russell byl nejlepší v prvním tréninku.
Russell byl nejlepší v prvním tréninku.Profimedia
Úvodní tréninky na závěrečnou Velkou cenu Abú Dhabí formule 1 vyhráli George Russell (25) z Mercedesu a Charles Leclerc (26) z Ferrari. Russell porazil v první části o 288 tisícin sekundy Brazilce Felipeho Drugoviche, který nahradil v kokpitu Aston Martinu Španěla Fernanda Alonsa. Monačan Leclerc pak zvítězil o 43 tisícin sekundy před Landem Norrisem z McLarenu.

V prvním tréninku se objevilo deset nových pilotů. Týmy musely podle pravidel věnovat v sezoně alespoň dva tréninky jezdcům, kteří mají na kontě maximálně dva závody v F1. Nejlepším "nováčkem" byl druhý Drugovich, do první desítky se vešel osmým časem také rusko-izraelský pilot Robert Švarcman z Ferrari, který nahradil Leclerca. Trénink s oběma svými tradičními jezdci absolvovala jen stáj AlphaTauri.

V odpolední části se na trať vrátili všichni pravidelní účastníci mistrovství světa. Druhý trénink byl dvakrát přerušen. Nejprve havaroval Carlos Sainz z Ferrari a po něm také Nico Hülkenberg z Haasu. První tři příčky nakonec obsadili jezdci, kteří úvodní trénink vynechali. Za Leclercem a Norrisem se umístil mistr světa Max Verstappen z Red Bullu.

Program Velké ceny Abú Dhabí bude pokračovat sobotním třetím tréninkem, po němž se uskuteční od 15:00 kvalifikace. Závod začne v neděli o hodinu dříve.

Kompletní výsledky tréninků F1