Přípravy ligových týmů: Slovácko poprvé s Kozákem, Baník dal pod Vrbou sedm gólů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Přípravy ligových týmů: Slovácko poprvé s Kozákem, Baník dal pod Vrbou sedm gólů
Aktualizováno
Pavel Vrba poprvé v akci na lavičce Baníku v zápasu proti Otrokovicím.
Pavel Vrba poprvé v akci na lavičce Baníku v zápasu proti Otrokovicím.Profimedia
Čtvrtý tým minulého ročníku fotbalové ligy Slovácko v prvním přípravném zápasu před startem sezony porazili Trenčín 2:0. Teplice stejným poměrem zvítězily nad třetiligovým Ústím nad Labem a Hradec Králové v semifinále turnaje v Benátkách nad Jizerou rozstřílel i díky hattricku Filipa Firbachera druholigovou Příbram 5:1. Povedenou premiéru na lavičce Ostravy si odbyl Pavel Vrba, Baník rozdrtil Otrokovice 7:1.

Teplický trenér Jiří Jarošík při vítězství 2:0 nad třetiligovým Ústím nad Labem testoval ofenzivní hráče Romana Čerepkaie a Ryana Adiga. "Dali jsme šanci nováčkům a hráčům, kteří jsou tu na zkoušku. Vzhledem k dešti jsem se bál, abychom to vůbec odehráli. Nakonec jsme hráli na umělce, což bylo lepší řešení. První půle byla z naší strany lepší, byli jsme více na balonu," řekl pro klubový web Jarošík.

Slovácko vyzkoušelo iráckého levého beka či záložníka Merchase Doskiho. Za celek z Uherského Hradiště také poprvé nastoupila útočná posila Kozák, gólově se ale prosadili jiní hráči. Skóre v 10. minutě po chybě brankáře otevřel levý bek Kalabiška a v 63. minutě pojistil výhru čtvrtého týmu uplynulé ligové sezony a vítěze domácího poháru Polášek.

"Narazili jsme na dobrého soupeře, technicky vybaveného, silného v držení míče. Ale odehráli jsme zápas velmi dobře, vytvořili jsme si více šancí a zaslouženě jsme vyhráli," pochvaloval si pro klubovou televizi asistent trenéra Slovácka Josef Mucha.

Hradec nejprve v semifinále turnaje v Benátkách rozstřílel druholigovou Příbram i díky hattricku Firbachera 5:1 a ve finále si v souboji dvou celků z nejvyšší soutěže poradil i s Libercem. Šestý celek uplynulé ligové sezony vykročil za jasnou výhrou 4:1 třemi brankami v první půlhodině. Třetí na turnaji skončila Mladá Boleslav, která deklasovala Příbram 7:0.

Ostrava si v prvním utkání od příchodu trenéra Vrby proti třetiligovým Otrokovicím zastřílela. Baník vedl po poločase 2:1, po změně stran ale přidal dalších pět branek. Za pátý tým uplynulé ligové sezony se prosadilo sedm různých střelců.

Nevedlo se naopak Brnu, které v souboji nováčků nejvyšších soutěží prohrálo se slovenskou Podbrezovou 2:4. Tři góly Zbrojovka inkasovala od svěřenců českého trenéra Romana Skuhravého už v první půli. Pardubice porazily druholigovou Jihlavu 3:1 a Zlín zvítězil v divizním Lanžhotě 2:0. "Ševci" se ale dlouho trápili a rozhodli až v závěrečné čtvrtině utkání.