Tennis Tracker: Tsitsipas v Madridu senzačně končí hned na úvod, Šwiateková opět dominovala

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Tsitsipas v Madridu senzačně končí hned na úvod, Šwiateková opět dominovala
Tsitsipas na Masters v Madridu nenavázal na finálové účasti z Monte Carla a Barcelony.
Tsitsipas na Masters v Madridu nenavázal na finálové účasti z Monte Carla a Barcelony.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 27. dubna?

Hlavní události

12:49Stefanos Tsitsipas měl famózní vstup do antukového jara v podobě už třetího triumfu na Masters v Monte Carlu a finálové účasti v Barceloně. Na tisícovce v Madridu ovšem překvapivě končí hned po prvním zápase. Finalista ročníku 2019 nestačil 4:6, 4:6 na kvalifikanta a hráče druhé stovky Thiaga Monteira, který poprvé prošel do třetího kola podniků Masters a upravil svou bilanci se zástupci TOP 10 na 4:6. Brazilec může v dalším kole potkat Jiřího Lehečku.

Sestřih utkání Dimitrov – Menšík

Jakub Menšík vylepšil své maximum na podnicích Masters a také svou bilanci s hráči TOP 10 žebříčku na 2:2. Osmnáctiletý Čech si ve druhém kole při debutu v Madridu vyšlápl 6:2, 6:7, 6:3 na světovou desítku Grigora Dimitrova a o své největší osmifinále v kariéře zabojuje proti Félixovi Augerovi-Aliassimemu (H2H 0:0). Více informací najdete v článku.

Menšík si připsal skalp Dimitrova.
Livesport

12:15Iga Šwiateková v Madridu deklasovala 6:1, 6:1 Soranu Cirsteaovou a vyhrála s ní i čtvrtý vzájemný souboj a už osm setů v řadě. Světová jednička postoupila také při svém třetím startu v Caja Mágica do osmifinále a v obhajobě loňské finálové účasti bude pokračovat proti Viktorii Azarenkové, či domácí Saře Sorribesové.

Sestřih utkání De Minaur – Nadal

Rafael Nadal znovu po týdnu narazil ve druhém kole na Alexe de Minaura. Světovou jedenáctku tentokrát porazil 7:6, 6:3 a nejlepšímu Australanovi v žebříčku oplatil porážku z domácí pětistovky v Barceloně. Antukový král si tak znovu prodloužil svůj poslední kariérní start na Masters v Madridu, v osmifinále se pětinásobný šampion utká s Pedrem Cachínem (H2H 0:0). Více informací najdete v článku.

Nadal oplatil porážku De Minaurovi.
Livesport

Další zprávy

23:00Casper Ruud prodloužil svou neporazitelnost na šest zápasů a zaznamenal už 30. letošní vítězství. Nejlepší norský tenista, který před týdnem v Barceloně poprvé kraloval na akcích větších než ATP 250, přehrál na úvod na Masters v Madridu 6:4, 6:1 Miomira Kecmanoviče. Ve třetím kole narazí na Camerona Norrieho (H2H 3:1).

21:32Coco Gauffová v úvodním zápase na tisícovce v Madridu nepovolila jediný game Arantxe Rusové a podobný výprask mohla uštědřit i Dajaně Jastremské, kdyby v prvním setu málem neztratila náskok 5:0. Semifinalistku letošního Australian Open, která stále čeká na první vítěznou sérii po skončení úvodního grandslamu roku, nakonec přehrála 6:4, 6:1. Na první čtvrtfinále v tomto dějišti zaútočí proti krajance Madison Keysové (H2H 2:2).

21:07Tomáš Macháč zakončil i svůj druhý letošní turnaj na antuce ve druhém kole. Při debutu na Masters v Madridu v něm schytal výprask 0:6, 2:6 od nasazené čtrnáctky Bena Sheltona. Američan tak vyhrál i pátý letošní zápas na nejpomalejším povrchu a o osmifinále si zahraje s Alexanderem Bublikem (H2H 0:1). Více informací najdete v článku.

19:36Alizé Cornetová se chystá na domácím French Open ukončit profesionální kariéru. Bývalá světová jedenáctka, která prohrála posledních osm zápasů a momentálně figuruje na 107. místě žebříčku, získala šest titulů na okruhu WTA a na grandslamech se nejdál podívala do čtvrtfinále předloni na Australian Open.

19:26Markéta Vondroušová končí v deblové soutěži v Madridu ve druhém kole. Po boku Katie Boulterové prohrála 3:6, 6:7 s nasazenými pětkami Ljudmilou Kičenokovou a Jelenou Ostapenkovou, které v předchozím kole vyřadily Lindu Noskovou a Ingrid Neelovou.

18:16Daniil Medveděv měl v úvodním zápase na Masters v Madridu plné ruce práce s talentovaným Matteem Arnaldim. Italského mladíka zdolal po dvou hodinách 2:6, 6:4, 6:4 a v případě postupu do osmifinále vyrovná své maximum v tomto dějišti. O účast mezi nejlepší šestnáctkou se utká se Sebastianem Kordou (H2H 2:2).

17:00 – Trápící se Ons Jabeurová udolala ve třetím kole v Madridu 7:5, 2:6, 6:4 Leylah Fernandezovou, zaznamenala svou první letošní vítěznou sérii a protáhla svou neporazitelnost v tomto dějišti na osm zápasů. Předloňská šampionka v osmifinále vyzve kolegyni z TOP 10 žebříčku Jelenu Ostapenkovou (H2H 2:2).

14:16Maria Sakkariová si v Madridu suverénně poradila i s druhou těžkou soupeřkou a dál obhajuje loňské semifinále. Světová šestka po nepovedeném úvodu sezony vyměnila trenéra a v posledních týdnech hraje v mnohem lepší formě, což potvrdila hladkou výhrou 6:1, 6:3 nad sedm zápasů neporaženou Sloane Stephensovou. V osmifinále se střetne s Beatriz Haddadovou Maiaovou, nebo Emmou Navarrovou.

14:03 – Bývalá světová jednička Viktoria Azarenková nezvládla utkání třetího kola na tisícovce v Madridu. Dvojnásobná finalistka po bezmála třech hodinách podlehla 6:7, 3:6 domácí Saře Sorribesové, která bude bojovat o své druhé čtvrtfinále v tomto dějišti s aktuální světovou jedničkou Igou Šwiatekovou (H2H 0:3).

13:59Jannik Sinner suverénně zvládl svůj premiérový zápas v roli nasazené jedničky na turnajích série Masters 1000. Druhý hráč světa smetl ve druhém kole v Madridu 6:0, 6:3 chybujícího krajana Lorenza Sonega, s nímž vyhrál i pátý vzájemný souboj. Dalším protivníkem jednoho z největších favoritů na titul bude Pavel Kotov, nebo Jordan Thompson. Více informací najdete v článku.

13:24Jiří Lehečka kvůli problémům se zády zahajuje antukové jaro až na probíhajícím Masters v Madridu a v úvodním zápase si poradil 7:5, 6:4 s Hamadem Medjedovičem, kterému oplatil porážku z konce loňské sezony. O postup do osmifinále bude usilovat proti kvalifikantovi Thiagovi Monteirovi (H2H 2:0). Více informací najdete v článku.

07:42 – Danielle Collinsová protáhla svou aktuální neporazitelnost na 14 zápasů. Po Miami a Charlestonu začala vítězně i v Madridu, ačkoli prohrávala o set a brejk a v rozhodujícím dějství returnovala na setrvání v utkání. Rozjetá Američanka udolala po téměř třech hodinách 4:6, 6:4, 7:6 (v tie-breaku 10:8) kvalifikantku a 122. hráčku světa Olgu Danilovičovou a vylepšila své maximum v tomto dějišti. O osmifinále si zahraje s Jaqueline Cristianovou: